Следвайте ни

Четете в "Марица": Супермаркет пуска клиенти със светофар

viber icon

Заразен два дни мисли, че е здрав заради тест

От петте огласени случая в петък най-куриозна се оказа историята на 50-годишен мъж, приет в общинската болница "Св. Пантелеймон" с пневмония. Заради съмнения, че е пипнал Covid-19 му бил направен бърз тест. Той се оказал отрицателен и мъжът продължил лечението си във Второ вътрешно отделение.

Хванаха мъж под карантина да скита из Пловдив  

39-годишен мъж от Пловдив стана клиент на прокуратурата, след като отиде да пазарува, въпреки че е поставен под карантина заради епидемията от коронавирус.  

Супермаркет пуска клиенти със светофар 

Светофар показва на клиентите на супермаркет на  ул. "Чернишевски" в Пловдив кога могат да влязат в него. Иновативната мярка е приложена с цел безопасно пазаруване в условия на епидемия от коронавирус.  

Фирмите от Тракия с рецепта срещу икономическа карантина  

Бързо преминаване на материали и стоки през границите, безпроблемен достъп на работниците до работните им места, отсрочване на данъци и осигуровки, нисколихвено кредитиране, гъвкаво работно време.  Това са част от мерките, които предлагат собствениците и мениджърите на фабрики и предприятия в най-голямата индустриална зона у нас "Тракия икономическа зона" (ТИЗ) в отвореното писмо до управляващите.

Лимоните удариха 4 лева

По 4 лева за кило вървят лимоните на зеленчуковата борса в Първенец.  С рязко  вдигнатите цени от левче-два, търговците в Пловдив покачиха тарифите. Дори и в кварталните дюкяни лимоните, препоръчани като  антивирусно средство, вече задминават 4,50-4,70 лева.

Колекционер подкара единствения у нас "Колхозник" 

Крумовецът Христо купил преди 27 години голите тенекии на една уникална "Волга" -  Газ-21 пикап. Това е първият подобен автомобил в Съветския съюз, който изобщо не е пускан за масова продажба. Всичко построено от този модел е отивало за руските колхози. И само единични бройки за чужбина, което прави колата на Христо уникална.

 Бодър дух, слънце и зеленчуци са панацея срещу вируса – интервю с д-р Светла Балтова 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?