3906

Четете в "Марица": Строят нов пазар до Първо районно

Най-интересното от новия брой на вестник "Марица":

 

Ако "Лукойл" се издължи на държавата: Шанс за 73 ст. отстъпка на литър гориво за шофьорите 

Компенсация от 73 стотинки на литър гориво обеща властта на българските шофьори, но с много условности.

Парите ще дойдат от Фонда за енергийна сигурност, където „Лукойл“ трябва да внася месечни вноски с цел компенсиране на потребителите за това, че ползва руски петрол. Ако всичко това се случи, литър от най-масовия бензин А95 ще излиза на шофьорите средно по 2.09 лева, а не както сега средно 2.82 лева, а дизелът трябва да падне до 2.15 лева от сегашните 2.88 лева. 

 

Директорите ще вземат справки от полицията 

През ноември ще бъдат засечени върнали се от чужбина ученици и отпаднали през миналата учебна година, за които да се направят усилия за връщане в клас. След като се очертае актуалната картина, в средата на идния месец ще има 23 срещи на екипите по обхват с всички институции, които участват в Механизма за обхват.

Дотогава вече са задействани поредица от срещи по райони. Миналата седмица такава се проведе в пловдивския район „Източен“.

Намерението на РУО ​е да въведе и още една допълнителна мярка по отношение на движението на децата.

 

Строят нов пазар до Първо районно

Нов пазар за плодове и зеленчуци се изгражда в район „Южен” до паркинга на Първо районно управление на полицията. Инициативата е частна, на търговците, които продаваха на тротоара, и заради ниските цени на зарзавата винаги се виеха опашки. 

 

Хванаха 648 кг телешко и свинско в незаконен цех в Раковски

Незаконен цех за производство на колбаси и магазин хванаха при съвместна акция в Раковски експерти от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Пловдив и НАП.

При внезапната инспекция е уст​ановено, че в частен имот са обособени помещения с хладилни камери за производство на месни продукти от червени меса. В хл​адилните кам​ери и пред тях са намерени замразено телешко месо, замразена сланина, охладени кебапчета, охладено мляно месо, охладени кюфтета, наденица в обвивка.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?