71
Следвайте ни

Четете в „Марица“: Странните птици на промяната, обещана от Кирил и Асен

viber icon

Най-интересното от новия брой на вестник "Марица".

Задръствания вадят от играта такситата 

Да извикаш такси в Пловдив от раз през последните седмици, си е цяло чудо. Клиенти редовно стигат до истерия, докато търсят кола по телефона. Причината според таксиджии е в огромните задръствания по пловдивските улици.

Съветниците бранят града: Нищо за продан

Местният парламент блокира сделките с общински имоти заради съмнения за лобизъм и корупционни практики. Така съветниците спряха разпореждането с една дузина терени, от които администрацията на кмета Здравко Димитров очаква свежи пари в бюджета.  Предложенията за търгове, внесени от градоначалника,  отпадаха едно след  друго, което предизвика коментари, че масовата съпротива е в резултат на сблъсък на интереси и старта на поредната предизборна кампания.   

Странните птици на промяната, обещана от Кирил и Асен

Между новите хора, с които Кирил Петков и Асен Василев ще променят България, има и няколко добре познати лица, които не се вписват съвсем в профила, описан от двамата реформатори при представянето на политическия си проект. Първата дама в листата за Пловдив Венцислава Любенова има печален опит на местните избори, където събра едва 33 преференции като кандидат на "Кауза Пловдив"

 

Интервю: Доц. Георги Бърдаров:  Когато нямаш доверие на държавата, не вярваш и във ваксините

 

Пасарелката в Прослав пак без асансьори 

Пасарелката в пловдивския квартал Прослав отново е без работещ асансьор. Това сигнализираха пред "Марица" местни жители. Единият асансьор не работи вече повече от година, откакто бяха потрошени вратите му, но всички надежди бяха вперени в другия, който бе в движение.

 

Водопроводът в Брестовица не се сменя, решават проблема с нови проекти  

Няма зелена светлина за подмяната на водопровода в село Брестовица. Инженеринговият проект, изготвен от предишното ръководство на експлоатационното дружеството, е спрян. Той е получил отказ за финансиране от „Български ВиК холдинг“ ЕАД, тъй като не е бил защитен аргументирано. 

 

Създават азбуката от хартия, ориз и слънчоглед

Всички деца, участвали в апробацията на буквара миналата пролет, имат напредък и той е точно в областите, в които са имали затруднения. Това показват входните и изходните нива на учениците от ОбУ „Йордан Йовков“ в Пловдив. В урока за всяка буква и звук има задачи, в които учениците изработват  буква от хартия, ориз, слънчоглед. Така учат през правенето, докосването, личния опит. 

Любен Дилов-син на тур в "Капана"

Бившият депутат, журналист и писател Любен Дилов-син бе забелязан от репортер на „Марица“ да кръжи из пловдивския артквартал "Капана". Дилов изпи едно кафе на пъпа на Пловдив, след което пък в социалните мрежи пусна снимки от легендарното заведение „Найлона“. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

112

112

14.10.2021 | 10:23

}o skri komentarite pod wode]ata statiq, Rusi? Да не се обадиха по тъмночервения телефончик, ОТГОРЕ, от ДС?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?