Следвайте ни

Четете в Марица: Страхът от непознатото засилва тревогите, но има изход 

viber icon

Ето какво може да прочетете в новия брой на вестник "Марица":

 

Бум на нови селяни край Пловдив

Селяните в Пловдив рязко се увеличиха през уикенда. Над хиляда  души изведнъж решиха да сменят местожителството си заради новите мерки срещу епидемията от коронавируса. Въведеният пропускателен режим за влизане и излизане хвърли в паника собствениците на вили и къщи в съседните села на областния център.  

Страхът от непознатото засилва тревогите, но има изход 

Страхът от непознатото засилва тревогите, но има изход, каза в интервю за "Марица" Елена Атанасова, психотерапевт и онкопсихолог в Комплексния онкологичен център в Пловдив. Тя взе отношение по проблема с разпространението на коронавируса.

Интернет доставчик подари Wi-Fi на цяло село ромчета

Учениците от цялата ромска махала в Христо Даново вече имат безплатен интернет, след като доставчик постави точка и осигури Wi-Fi. От фирмата сами се свързали с местното школо ОУ „Генерал Карцов“ и предложили безвъзмездна помощ, за да се осигури свързаност на децата, които нямат интернет у дома, и те също да могат да учат дистанционно.

 Инвестициите в новите рейсове - във фризера

Новите  автобуси, доставени от пловдивските превозвачи, за да участват в конкурса за осемте градски линии, на практика са блокирани в гаражите за неопределено време. Търгът за маршрутите №4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93, насрочен  за днес, е отложен за 14 април с мотив, че е имало допълнителни въпроси на кандидати за условията. Най-важното обаче е, че в края на миналата седмица фирма от Монтана е подала възражение до Комисията за защита на конкуренцията.

Погнаха комарите и кърлежите

Пролетната обработка на тревните площи и кучешките площадки в Пловдив започва от тази седмица  „Дезинфекционни станция“, съобщи директорът на общинското предприятие Елена Тотолакова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?