3906

Четете в "Марица": Страхът от мигрантите вече решава изборите в Европа! Говори Милен Керемедчиев

Най-интересното от новия брой на "Марица":

 

Община Пловдив иска 150 млн. от държавата

 

 Искай много, за да получиш поне малко. На този принцип явно залага Община Пловдив, която си прави устата да бъде подпомогната с внушителните 150 милиона лева от държавата следващата година. Парите са нужни за 12 проекта, които са описани като приоритетни и изпратени до финансовия министър Асен Василев. На практика, това са 15% от цялата правителствена програма за 1 милиард лева, с която кабинетът "Денков-Габриел" смята да подпомага всички 265 общини.   

При изпращането на списъка миналата седмица  от градската управа лаконично  казаха, че кандидатстват за около 50 млн. На практика обаче, става въпрос за тройно по-голяма сума, почти половината от която е предвидена за довършване на стадионите на "Ботев" и "Локомотив". Напълно сигурно е, че подобна инжекция за двете съоръжения няма да бъде получена, твърдят източници от финансовото министерство.

Какви проекти предлага за финансиране Община Пловдив – четете в темата на „Марица” в новия брой.

 
 

Училищата унищожават негодни ковид тестове

 

Директорите на учебните заведения трябва да организират унищожаването на антигенните тестове за ковид, които са с изтекъл или изтичащ срок на годност. Писмо от МОН указва как да стане това.

Тестовете се използваха за скрининги два пъти в седмицата в пиковете на пандемията, а след отпадането на противоепидемичните мерки останаха в учебните заведения. За голяма част от количествата срокът за употреба изтича през декември.

Натоварването на школските директори с ангажимента по унищожаването им предизвика недоволство в гилдията. Писмото от МОН обаче се позовава на Наредбата за условията и реда за блокиране, изтегляне или унищожаване на медицински изделия, според която отговорни за това лица са производители, техни представители, търговци на едро и физически и юридически лица, които са ги придобили.
 

Интервю с Милен Керемедчиев, анализатор:

Страхът от мигрантите вече решава изборите в Европа

 

Предсрочните парламентарни избори в Нидерландия бяха проведени като своеобразен вот на доверие на миграционната политика на правителството на досегашния премиер Марк Рюте. Видимо е от резултатите, че гласоподавателите удариха много звучен шамар на миграционната политика, водена от Рюте. Това, което изненада някои наблюдатели, всъщност е тенденция, която бавно, но твърдо настъпва в северните държави на ЕС. Гражданите на южните държави - Гърция, Франция, Италия, лесно излизат на улиците, протестират за социални и политически права, докато северните страни и техните граждани по-скоро протестират чрез избори, в които се виждат реалните настроения на обществото, коментира Милен Керемедчиев в интервю за „Марица”.

 
 

Винарна Red Church с нов собственик, искат 11 млн. за шато "Трендафилов"

 

Докато за стария завод „Пълдин“ в Перущица все още се водят преговори, сравнително новата изба Red Church от същия град,  кръстена на местния древен християнски храм, вече има нов стопанин. Фирмените досиета показват, че избата е създадена през 2008 г. от Георги Чорбов, доразвита от Николай Пенкин и съдружниците му топенолога Алекс Канев и Танко Кацаров. Това лято дружеството, притежавано от свързаните фирми „Нат уайнъри естейт“ и „Ред Чърч Естейт“ ЕООД, минава под шапката на „ЕН“ ЕООД, регистрирано през 2021 г. в София. То е актив на „Дъч рокс инвестмънтс“ с едноличен собственик Веселине Вилхелмина Марион Хойзер.

Още много интересна информация ще намерите в специалното приложение на „Марица”

 
 

Боби: Чувствам се горд от постигнатото

 

Президентът в оставка на БФС Борислав Михайлов коментира оттеглянето си от поста. "Изпълнихме голяма част от целите, които заложихме в 4-годишната стратегия за развитие, която бе приета на последния конгрес, който спечелих. Да, националният отбор не се представи на ниво, на което всички искахме. Когато става дума за топка, няма как да има гаранция за успех. 

Всичко останало, което е зависело от мен и БФС, е изпълнено. Българският футболен съюз е една от първите напълно дигитализирани федерации в света, за което получихме отлична оценка както от ФИФА, така и от УЕФА”, каза Борислав Михайлов.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 3 оценки
1/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ISABEL KEDEM

ISABEL KEDEM

28.11.2023 | 04:42

здраво свима, овде сам да поделим мало сведочанства. Моје име је Наоми Самуел, имам 40 година, удала сам се са 31, имам само једно дете и живела сам срећно до краја живота. После годину дана брака мој муж је постао тако чудан и не разумем баш шта се дешава, он је препун од куће до друге жене, толико га волим да и не сањам да ћу га изгубити, дајем све од себе да будем сигуран муж ми се враћа, али све без помоћи, плачући и плачући тражећи помоћ, причала сам о томе са његовом породицом али нисам добила одговор. Тако је моја најбоља пријатељица Ана Јохансон обећала да ће ми помоћи. Причала ми је о човеку по имену др Апата, рекла ми је да је он велики човек и прави човек коме се може веровати и да нема никакве везе са љубавним проблемима које не може да реши и рекла ми је како је помогао безбројним људима у обнављању њиховог односа. Био сам заиста убеђен, брзо сам контактирао његову мејл адресу, драпата4@гмаил.цом или његов ВхатсАпп/вибер са тим бројем (+447307347648). Објаснио сам му све своје проблеме, рекао ми је да не морам да бринем да ће сви моји проблеми бити одмах решени. Рекао ми је шта да радим да вратим мужа, а ја сам то рекла, рекао је да ће се после 3 дана мој муж вратити и почети да моли, и то се заиста догодило како је рекао, била сам веома изненађена, то је тако невероватно. Слава нашег односа са Богом је сада веома блиска и обоје живимо срећно до краја живота. Ако наиђете на сличан проблем, одмах га контактирајте и решите проблем једном заувек. И ја сам живи сведок

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?