71

Четете в "Марица": Столетница предсказала потопа в Каравелово  

Най-интересното от новия брой на "Марица".

Без алкохол след 22 ч. по бензиностанциите в града

                                              
Продажба на бира, вино и спиртни напитки на бензиностанциите в Пловдив се забранява от 22 до 8 часа. Това гласи проектът на изменението на Наредбата за осигуряване на обществения ред. Новите правила са изготвени от ресорния зам.-кмет Йордан Ставрев и са оповестени за обществено обсъждане в сайта на Община Пловдив.

Трусове при смяната на пенсионирани директори  

  
Сдаването на поста от пенсионирани директори на временно изпълняващи до конкурс предизвика напрежение в гилдията на школските шефове в Пловдивска област.До тази ситуация в навечерието на новата учебна година се стигна, след като през лятото масово бяха връчени предизвестия за пенсиониране на титуляри, много от които дългогодишни директори на елитни учебни заведения. 

16 млн. лева ще струва ремонтът на Хуманитарната гимназия

                                          
Дългоочакваният ремонт на бившата Пловдивска мъжка гимназия на площад „11 май", в която сега учат две училища (ГХП "Св. св. Кирил и Методий" и "ОУ "Княз Александър I") най-сетне започна официално. Обществената поръчка е в ход и администрацията на район "Централен" вече очаква ценовите оферти от кандидатите да ремонтират знаковата сграда, която е паметник на културата. 

Слово на дядо Николай изнерви кандидат-депутати      

      
Пловдивският митрополит Николай дръпна пламенно слово по време на тържествения молебен в Деня на Съединението, с което предизвика политиците в храма. Владиката призова да спрем с омразата и разцеплението и да започнем да се обединяваме в името на отечеството и народа. Дядо Николай сподели, че има чувството, че се връщаме към Испанската инквизиция, когато на клада изгарят тези, които мислят различно.

Конкурент взема млеката "Верея" и "Фибела"  

                                              
Пловдивската "Обединена млечна компания" АД (ОМК) ще има нов собственик - гръцката компания Hellenic Dairies."Тирбул" ЕАД от групата на Hellenic Dairies ще придобие 100% от акциите на ОМК, което е дъщерно дружество на друго гръцко дружество - Delta Food. Това става ясно от съвместно съобщение на двете гръцки компании за подписване на споразумението за сделката. Цената на придобиването не е посочена, чака се и разрешение от Комисията за защита на конкуренцията. 

Столетница предсказала потопа в Каравелово      

                                                                
Столетница предсказала наводнението в Каравелово. Тя посочила и причината за предстоящото бедствие. Това разказа пред "Марица" Минка Пунчева, собственичка на магазин за хранителни стоки, който е само на няколко метра от най-критичната точка на наводнението. Пет дни дни преди потопа една стара жена от нашето село, на 95 години, дойде да пазарува в магазина и каза: „Тука скоро ще има наводнение. Голяма сеч има в Средна гора. Всеки ден се карат огромни камиони, пълни с дърва", разказа Минка.

Пловдивчани се борят за приз в конкурса Аrchinova  

                      
Предприятие за производство на CNC машини по проект на арх. Иван Щерев се състезава за награда в конкурса на Аrchinova, който за осма година поставя в светлината на прожекторите качествената архитектура у нас, като поощрява стойностните проекти, смелите и иновативните идеи и дава път за изява на таланта и интелекта.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?