Следвайте ни

Четете в Марица: Спряха поръчката на "Пловдив 2019" за 3 млн. лв.

viber icon

Изяли сме 17 тона полско пилешко със салмонела

 

Изяли сме 17 тона заразено със салмонела пилешко месо миналия месец. До момента няма данни за пострадали хора. Мръвките били полско производство и у нас са влезли през Румъния. Оттам месото било транспортирано към транжорни, от които се снабдяват всички дюнерджийници в страната, научи „Марица“ по свои канали.

 

Александър Държиков с 4-ма заместници в Общинския съвет

Четирима заместници има от вчера председателят на Общинския съвет Александър Държиков. Това са Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив”, Димчо Петров от ВМРО -БНД, Николай Бухалов от „Кауза Пловдив” и Стефан Дедев от ГЕРБ.

 

Спряха поръчката на "Пловдив 2019" за 3 млн. лева

Общинският съвет спря процедурата за кандидатстване с проекти общо за 3 млн. лева  по отворена покана "Наследство" на фондация  "Пловдив 2019". Предложението беше внесено на първата работна сесия на местния парламент от Веселина Александрова /Демократична България"/ и подкрепено от мнозинството в местния парламент.

 

Зам.-кметът Чонов разпореди ревизия на Транспортния проект

Започва пълна проверка на всички дейности по Транспортния проект. Това съобщи заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов на среща със сдружение „Бизнесът за Пловдив“. На дневен ред е преглед на всички пешеходни пътеки в града, като тези, които са около училища и детски градини, ще бъдат осветени и обозначени със светещи знаци.

 

Полицай пострада при гонка с беглец 

Полицейско преследване в Пловдив завърши с катастрофа и ранен полицай. В опит да спрат джигит на пътя вчера униформените се сблъскали с лек автомобил. До инцидента се стигнало, след като около 14 часа, при патрулиране на ул. "Ландос", служители на сектор "Специализирани полицейски сили" подали сигнал за спиране на преминаващ лек автомобил.

 

Момче срещна сестрите си в Деня на християнското семейство  

8-годишният Дани и каките му Марина и Анета са три от деветте деца във фамилия, която не може да се грижи за нито едно от тях и всички са настанени при приемни родители. Аз съм в трети клас, похвали се Мария при срещата с брат си и сестра си. В оживения разговор тримата току се подканяха да говорят на български вместо на майчиния турски.

 

Нови играчи влизат в бизнеса със зимното почистване      

Почистването на пътищата през зимата е изключително отговорна задача, от която понякога зависи икономиката на цели райони, а в изключителни ситуации и животът на хората. Бизнесът със снегорините е доста рисков - при топла зима и малко валежи носи добри печалби. Има обаче и години с продължителни арктически студове, когато изпълнителите се движат по ръба на бръснача. Кой се нае да опита късмета си с чистенето на пътищата в Южна България тази зима?

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?