Следвайте ни

Четете в "Марица": Спорната Наредба 18 за касовите апарати пада окончателно

viber icon

Спорната Наредба 18 за касовите апарати пада окончателно

Печалноизвестната Наредба 18 за касовите апарати и новия търговски софтуер, която тежеше като воденичен камък за бизнеса, може окончателно да отпадне. Предложение за това е направено от Министерството на финансите в поредния проект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност /ЗДДС/. 

Визира се отмяната на разпоредбите на чл. 118 от ЗДДС, засягащи изискванията за деклариране и използване на софтуер за управление на продажбите (СУПТО), залегнали в Наредба 18.  

До идеята за нейното елиминиране се стига заради негативния обществен отзвук относно задължителното отчитане на продажбите чрез СУПТО и множеството сигнали за увеличаване на административната тежест и разходите за бизнеса. 

Началникът на РУО Иванка Киркова за организацията през предстоящата трудна учебна година в условия на пандемия: Ще успеем, но заедно с децата и родителите!

Директорите предлагат нестандартни решения, но те трябва да бъдат добре анализирани. Няма да се забранява на учителите да влизат между чиновете, ала близкият контакт трябва да е до 15 минути. Само 10-ина ученици досега в цялата Пловдивска област са пожелали дистанционна форма на обучение по здравословни причини. Има и заявления без доказателства и мотиви, а те са задължителни, за да се проиднесе Регионалното управление на образованието. Математическата гимназия в Пловдив може да е сред около 15-20 центрове за дистанционно обучение в цялата страна. Чака се обаче решението на министъра, както и промените в Наредба 10 за организация на дейностите в училище. Междувременно Красимир Вълчев прати последни указания как да се действа, докато се разпишат официално поднормативните актове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?