Следвайте ни

Четете в "Марица": Сондажът на Захарната удави шефката на Басейнова дирекция

viber icon

20 деца от МГ-то под карантина заради коронавируса

20 ученици от пловдивската Математическа гимназия са поставени под "домашен арест", след като снощи се върнаха от Италия. Още на летището в София ги чакала просветният зам.-министър Таня Михайлова, която им съобщила, че трябва да останат в къщи под карантина за 14 дни. Такава препоръка даде няколко часа по-рано премиерът Бойко Борисов на извънреден Съвет по сигурността заради разпространението на коронавируса в Европа.

Децата са били на обмен по програма Еразъм в Сицилия, Южна Италия. Нито едно от тях не се чувства зле и няма никакви симптоми, разказват придружаващите ги учители. Много от учениците са от 12. клас и се притесняват, че заради отсъствията ще пропуснат учебен материал и няма да се подготвят за матурите

Сондажът на Захарната удави шефката на Басейнова дирекция

Незаконни сондажи, работили с години, са основната причина за разследването в Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив. Вчера в офисите на учреждението влязоха служители на Икономическа полиция и ОД на МВР. Под надзора на наблюдаващ прокурор те иззеха кашони с документи и започнаха разпити. Малко по-късно шефката на дирекцията Цветелина Кънева бе изведена с белезници. Тя остана в ареста за 24 часа. 

От Окръжна прокуратура разясниха, че срещу Кънева е започнало досъдебно производство за извършено длъжностно престъпление. Според източници на "Марица" става дума за слаб контрол и допускане на незаконни сондажи, един от които е в Захарния комбинат в Пловдив, свързан с Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Роднини дават втори шанс на директорката на център „Свети Георги“

Роднини на настанени в Комплекса за социални услуги „Свети Георги“ настояват за отпадане на часовото ограничение за свиждане и за целодневен достъп до сградата. По думите на близките това щяло да доведе до повишаване на качеството на грижите, защото те щели да подпомагат болногледачите в ежедневните им задължения. „Няма да пречим на персонала да си върши работата. Няма да ходим, когато ги хранят или вечерят. Аз съм ходила и съм къпала майка ми, въпреки че гледачките са ми казвали „недей, има си човек“. Те си изпълняват задълженията, но като мога, не ми пречи да помогна“, разказва Нейка Шошева, чиято майка е настанена в центъра вече 3 години.

Язовирите запасени с вода за напояване

Независимо от сухата зима в язовирите има необходимия воден ресурс, така че на 1 май ще стартираме нормален поливен сезон. В това увери фермери изпълнителният директор на „Напоителни системи" ЕАД Снежина Динева. Тя и управителят на клон "Марица" Петко Димов присъстваха на годишната среща на Българска оризова асоциация (БОА), която се проведе в Пловдив. Динева уточни, че няма да има увеличение на цената на поливната вода и ще се спазват въведените отстъпки за плащане

СУ „Любен Каравелов“ със звукозаписно студио

Собствено звукозаписно студио, оборудвано с музикални инструменти, ще имат учениците от СУ  "Любен Каравелов". Ремонтът на двуетажната сграда на ул. "Марагидик" и изграждането на пристройката, където ще се помещава студиото, започнаха вчера, след като кметът на "Централен" Георги Стаменов и зам.-кметът на Община Пловдив Пламен Райчев си сложиха жълти каски и направиха първа копка, а градоначалникът Здравко Димитров лисна менче с вода. 

Родопска сватба с гайди разлюля Асеновград

Тежка сватба по родопски обичай събра очите на асеновградчани. Нина и Димо поканиха своите родители, приятели и гости на празника. След 18-годишен съвместен живот двамата решиха да вдигнат сватба, но не типично съвременна, а с всички типично родопски ритуали. От ранни зори започна подготовката на булката със сплитането на косите <210> от приятелките, приготвянето на чииза и забулването <210>. За място на “забиране на булката” младоженците бяха избрали къщата-музей “Консулато”. Младоженецът пристигна с гайди и тъпани за сво

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?