Следвайте ни

Четете в "Марица": Социологът проф. Румяна Коларова: "Борисов бяга с попътния вятър, Радев се озова в непознати води"

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" четете:

Борисов бяга с попътния вятър, Радев се озова в непознати води – интервю със социолога проф. Румяна Коларова

 2/3 от медиците в Пловдив отказват ваксина

Хората в бели престилки, които са на първата линия в битката с коронавируса, се оказаха по-големи скептици и от мнозинството българи за качествата на ковид ваксините. Едва 28.9 % от медиците в Пловдивска област искат да се ваксинират на този етап срещу коронавируса. Шокиращите данни бяха изнесени  от Регионалната здравна инспекция, където бяха събрани списъците с желаещите.

Голяма част от родителите искат детските градини да отворят

Всеки десети пловдивчанин настоява за затваряне на яслите и забавачките до края на извънредната ситуация. Евентуалното решение за по-ранно отваряне на детските градини и ясли раздели родителите в Пловдив на полярни мнения. Сред 88% доминира позицията заведенията за най-малките да заработят отново, за да се върнат хората на работа. Това показва проучване, проведено от Община Пловдив сред 5500 родители от общо около 11 000. Въпросите са им зададени през имейлите, които са ползвали при кандидатстване за детска градина в електронната система за централизиран прием.

Кметовете на село със свой бюджет

Селските кметства ще разполагат със собствен бюджет през 2021 година. А общинските съвети при приемането на бюджета на общината вече ще са задължени да одобрят и конкретни разходи за кметствата. В същото време кметът на общината трябва своевременно да предоставя тези средства през годината. Това реши Народното събрание при гласуването на второ чете на Закона за бюджета за 2021 г.

ЮНЕСКО награди майстора от Пловдив, правил кортици за Путин, Кастро и Ким Ир Сен

След повече от 50 години труд и ежедневно  усъвършенстване майсторът на художествено изработени ножове и кортици Кирил Коликов получи голямото си признание. То дойде от организацията за световно културно наследство към ООН - ЮНЕСКО. На най-стария член на задругата на пловдивските занаятчии бе връчена първата награда за цялостен принос в опазването на народните занаяти от Центъра за културно наследство в Югоизточна Европа. Тази организация е под егидата на ЮНЕСКО. Предложението за наградата идва от Регионалния Етнографски музей, където майстор Кирил е правил не една и две изложби.

Наследникът на Вакаро гледа животни в полето до Рим

Валентино Вакаро е правнук на тютюневия барон Карло-Алберто Вакаро. Неговият прадядо пуска първия електрически трамвай у нас, прави първото модерно кино и създава през 1909 „Съединени тютюневи фабрики - Картел“ АД. В него влизат две трети от производителите на цигари у нас. През 1904 г. се установява в Пловдив и купува тютюневата работилница „Орел“. От 1906 г. е член на Управителния съвет, а след това и директор на „Балканска банка“. Прави десетки незабравими марки цигари, които се изнасят във Великобритания, Франция, Италия и Германия. Сега те са колекционерска рядкост. Валентино е на 76 години и живее в град Латина - на 50 км от родния Рим. Подчертава, че има наполовина италианска и наполовина българска кръв по линия на майка си Евелина поп Найденова. Говори много добър български. Преди 8 години идва за последно в Пловдив - града, който играе голяма роля в историята на династия Вакаро.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Колежката

Колежката

12.12.2020 | 18:49

Още една от софрата с кюлчетата и пачките. Плащат дебело да ръси глупости. Изборите ще покажат. “ кой е попътният вятър и кой застоялото блато” Малко остана да папкаш Моме Румянке!

Отговори
4 1
Гошо

Гошо

12.12.2020 | 16:44

Ама тая леличка с очилата професор ли била ? Абе лельо , гледай си турските сериали и не ръси глупости , просто не ти отива да изказваш мнение -глупава си .

Отговори
3 1
ansu

ansu

12.12.2020 | 03:01

Диетите са миналия век! За да отслабнете, вече не е нужно да се изтощавате с диети. Четох за една нова и здравословна загуба на тегло, тук - bit.ly/ketodibg Опитах толкова много неща, всички диети, фитнес, е, можех да отслабна с 2 кг, а с този инструмент можех да отслабна с 15 кг за един месец. Чувствам се прекрасно! Съветвам всички!

Отговори
1 0
Румян Коларов

Румян Коларов

11.12.2020 | 22:39

Мнението на Румяна Коларова въобще не е миродавно .Заглавието ви е подвеждащо-нейното мнение.Направете интервю с Люба Колезич, Сашо Диков,Соня Котуклиева.Знаете ли тогава как ще изглежда заглавието ви?Знаете, но никога няма да го напишете.Вземайте вече "правилната посока".Малко време остана.

Отговори
12 3
Сик

Сик

11.12.2020 | 22:57

Не им плащат за такива интервюта. Герб им посочва с кой да правят интервюта след което им подхвърля някой лев, колкото да изкарат месеца. Това е Маричката.

Отговори
10 3
Наслука

Наслука

11.12.2020 | 22:10

3/3 от администрациите, държавни, общински, всякакви, и първите държавни лица не желаят генетичната ваксина с благовиден отказ изчаквали си реда а в истина, да клинчат една година дали първите саможертвеници ще оцелеят. Ваксината не е етична, primum non nocere, първо да не вреди. В името на търговски интереси се погазват здравни. Човекьт създаден по подобие Божие в подобие Бил Гейтово, акционер в новата ваксина

Отговори
10 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?