Следвайте ни

Четете в "Марица": Снегът удари  земеделците по-лошо от коронавирус

viber icon

Щурм за обществените поръчки: 50 фирми напират за големите обекти в Пловдив

Невиждан наплив от кандидати за обществени поръчки, обявени в Общината, се наблюдава в Пловдив. Над 50 фирми са подали оферти и чакат резултат от търговете. Лавината от частни инвестиции рязко намаля с обявяването на извънредното положение и строителният бранш разчита на бюджетни и европейски средства, за да оцелее. Предприемачите обаче са притеснени дали в условията на кризата ще се стигне до реалното подписване на договори. Процедурите са замразени временно.   

Често бъркат паник атаки със симптоми на коронавируса – интервю с психолога Биляна Караджова от горещата линия за Covid-19

Снегът удари  земеделците по-лошо от коронавирус

На фона на тежката година, която се очертава заради епидемията с коронавируса, изключително слаба реколта очакват производители на плодове в Хасковския регион заради снега по никое време. Тотална ще е щетата за земеделския производител Димитър Семерджиев. Той има биостопанство със сливи и нектарини и бе сред наградените земеделски производители в конкурса на "Марица" - "Фермер на Тракия" за 2019 г. Няма как застраховката да покрие щетите, тъй като не обхваща периода, в който са настъпили измръзванията. Не се надявам и на мярката de minimis, тъй като поне досега не е прилагана в сектора плодове и зеленчуци, казва той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?