4232

Четете в "Марица": Сменяме си джипито до края на месеца 

Най-интересното в утрешния брой на в. "Марица":

 

Пловдивски мачо и инфлуенсър бутна короната на Мис България

Млад и богат пловдивчанин стана причина Мис България 2023 Елизабет Кравец да се раздели с короната си. Преди дни организаторите на конкурса „Мис България“ отнеха титлата на настоящата носителка на титлата. В медийното пространство се завъртя версията, че красивата победителка е зарязала задълженията си като първенец в конкурса, за да бъде с гаджето си - пловдивчанина Атанас Пелтеков, и да се снима в негови видеа и реклами. Дори се появиха твърдения, че лично той бил против тя да се изявява като миска, което попречило на ангажиментите <210> във връзка със спечелената корона.

Бърза проверка в мрежата показа, че младежът, грабнал сърцето на низвергнатата хубавица, е известен сред младите у нас инфлуенсър, влогър и създател на видеосъдържание.

Още за казуса с короната четете в темата на „Марица”

 

Асен Василев, водач на листата на ПП-ДБ за 16-и МИР:

Градската железница ще преобрази Пловдив, както метрото София

Пловдив е един растящ град и най-наболелите проблеми са свързани с транспортната инфраструктура. Градът трябва да има истинско ​околовръстно шосе, а не това, което е в момента ​- конфликтната отсечка от южната страна на града. Средства бяха отпуснати за Голямоконарско шосе, за довършването на ​югоизточната тангента на ​околовръстното шосе в участъка от Асеновградско шосе до връзката с АМ „Тракия“. Освен това рестартирахме проекта за градската железница, която ще осигури бързи и удобни връзки в цялата област - от Карлово до Асеновград, Пазарджик и Първомай, без трафикът да минава през Пловдив или по тясното и винаги задръстено околовръстно шосе. Това реално е наземно метро, коментира Асен Василев в интервю за „Марица”.

 
Иво Желев, социолог и управител на агенция ЕСТАТ:

Социолозите не можем да откраднем победата на политиците

Има няколко партии, чийто резултат в изследванията е между 1 и 4 %, но не и повече. Така че по-скоро ни очаква парламент от 6 партии. Стабилни бяха през цялото време резултатите на „Български възход“, варираха между 2-3%, в различни изследвания. „Солидарна България“ беше между 2 и 3,5%, може би именно те са най-близо до 4- процентовата бариера. Но засега няма партия, която категорично да достига и минава тази граница. Не се знае на последната права - някои може да направят много силна кампания и да достигнат заветните 100 хил. гласа за влизане в парламента. Може някоя от малките да получи добър резултат от чужбина, където ние не мерим. Би било наистина едно голямо разместване на пластовете, ако влязат една или повече малки партии, защото това ще свали процентите на големите и ще направи сформирането на правителство по-трудно., казва Иво Желев в интервю за „Марица”

 
 

Сменяме си джипито до края на месеца 

До края на юни можем да сменим личния си лекар. Следващият период, в който имаме възможност да предприемем тази стъпка, е през декември. 

 "Най-честата причина за смяна на личния лекар е преместването на пациента в друг град или дори в друг квартал. Хората искат джипито им да е на по-близко и удобно място. Друг повод е, ако лекарят преустанови дейността си по някаква причина, преместил е кабинета си на друга локация или населено място", посочва най-честите поводи за смяна на личния лекар д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.  

Още любопитна информация четете в здравното приложение на „Марица”
 

 

Феновете на Спартак с три неудобни въпроса към кмета за строежа на стадиона и пробива под Гарата

Да помислим и върху абсурдната утопия за парк или може би едно малко бетонно нещо с няколко хубави масивни кооперации? Как там изобщо на някому му минава през ума да прави „парк“, когато има само няколко дървета в рамките на обекта. Може би всичко ще се бетонира, ще се сложат малко пейки за замазване на очите на хората и някоя друга фиданка? Как ще се прави парк до най-големите пътни артерии в най-големия квартал на Пловдив, какъв въздух ще дишат хората, майките с деца в този ви утопичен парк, господа? Дано всичко това, което витае като слухове, да си остане такова и да се работи за благото на Спартак!

Оцени новината

Оцени новината
2.5/5 от 2 оценки
2.5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?