1939

Четете в "Марица": Сменяме по-лесно жената, отколкото колата - поне до пролетта

В утрешния брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни авторски текстове и разработки:

 

Сменяме по-лесно жената, отколкото колата - поне до пролетта

 

Поне до другата пролет е много по-лесно да смениш жената, отколкото колата, твърдят зевзеците. И добавят сериозни аргументи в каква задънена улица са кандидатите за съвсем нова или по-запазена кола. Заможните българи, които са готови да си вземат возило от магазина, трябва да чакат от пет до 11 месеца. Причината е, че автомобилната индустрия още не успява да се възстанови от прекъснатите вериги на производство и доставки по време на ковид пандемията. Сроковете за фабрично нови возила обаче са голям проблем предимно за страните от Западна Европа, докато у нас драмата е с колите втора ръка, на които разчитат повечето българи.

Всичко за продажба на автомобили – четете в новия брой на „Марица”

 

Вдигат заплатите на общинските чиновници

Заплатите на общинската администрация в Пловдив ще бъдат увеличени с 15% със задна дата, считано от 1 юли. Същото важи и за работещите в администрацията на шестте районни кметства. Това съобщиха от регионалната структура на КНСБ след разговорите на областния координатор Боян Бойкински с представители на община Пловдив. 

 

Любомир Кючуков, дипломат: След Елизабет II кралството влиза във водовъртеж от кризи

Най-важното - и единственото позитивно политическо заявление от началото на войната бе декларираният ангажимент от страна на САЩ и НАТО, че няма да водят война с Русия в Украйна. Тоест, че няма да има глобален конфликт. С промяната на приоритетите и извеждането на преден план на тезата за война до победа обаче рисковете отново нараснаха. Защото войната до победа означава война до поражение - на противника, казва Любомир Кючуков в интервю за „Марица”.

 

Евгения вече не е Даяна, но я гледат като принцеса

„За какво ми е да съм Даяна, като и сега ме гледат като принцеса?!“. Макар да не живее в кралски лукс, а в един от най олющените райони на пловдивския кв. „Столипиново“, Евгения е  доволна от съдба си. Преди 23 години тя влезе в новините, след като получи името на покойната принцеса Даяна. Нарекоха я на нея, понеже принц Чарлз по време на визитата си в Пловдив през 1998 г. бе на сватбата на баща ѝ Вълчо с майка ѝ Живка.

 

Домати, краставици и пипер с високи добиви, но с люти цени

 

Очаква се средните добиви от полски зеленчуци реколта 2022 да са по-високи в сравнение с миналата година. При доматите средните добиви се предвиждат на 26 т/ха (+11% в сравнение с 2021 г.), при краставиците и корнишоните - 17,8 т/ха (+11% на база 2021 г.) и при пипера - 20 т/ха, почти аналогично за година. Това сочат прогнозите на Центъра за икономически анализи в селското стопанство САРА.

Всичко, което ви интересува за селското стопанство, можете да намерите в приложението „Агро”   на „Марица”

 

ФИФА разследва тим на Зингаревич за трансферни машинации

ФДЦ "Виста" е проект в Русия, насочен към подкрепа и развитие на спортния потенциал на студенти от различни страни, създаден през 2019 г. в Геленджик.

Тесните приятелски връзки позволяват привличането на студенти от Африка, Азия и Южна Америка в структурата на Центъра. Идвайки в Русия, обещаващи спортисти продължават обучението си в образователни институции на страната.

 

 
 
 
 
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?