Следвайте ни

Четете в "Марица": Случаят "Стефан Стоянов" и сянката на Тотев   

viber icon

Анонси за броя на 10 декември 2019

Прокуратурата с досъдебно производство срещу фондация „Пловдив 2019”

Окръжна прокуратура в Пловдив е започнала досъдебно производство за извършено престъпление срещу длъжностно лице - представител на фондация „Пловдив 2019“. То е във връзка с разходването на над 2,6 милиона лева за откриващото събитие на Европейска столица на културата 2019, съобщи пред "Марица" прокурор Галина Андреева. Тя допълни, че събраните доказателства по досъдебното производство ще докажат дали длъжностното лице съзнателно е сключило неизгодна сделка и от това са произлезли значителни вреди за фондацията, или не. 


Случаят "Стефан Стоянов" и сянката на Тотев   

Два мандата поред общинските съветници от ГЕРБ действаха като мокър печат за идеите на бившия кмет Иван Тотев. Безропотно и често безмълвно те одобряваха всяко решение, дори и погрешно, на „своя” лидер. Палачинката се обърна и Тотев вече не е кмет. Дали обаче съветниците от ГЕРБ са излезли от неговата сянка? Групата на ГЕРБ се разцепи сериозно при едно от първите гласувания в новия Общински съвет - това за членове на Управителния съвет на ОФ "Пловдив 2019". Жертвата е зам.-кметът Стефан Стоянов, който изпадна от състава на УС. Дали съветниците от ГЕРБ се еманципираха и вече отстояват собствено мнение по важните за града въпроси, или пак служат за мокър печат, но този път на местната партийна централа, чийто лидер отново е Иван Тотев?  

Отговорът ще дойде в следващите седмици и месеци, когато ще се гласува бюджетът на Общината и важни кадрови промени в управленската структура. За момента обаче новият кмет Здравко Димитров има от какво да се притеснява за подкрепата, която има в ОбС. При гласуването на кандидатурата на Стефан Стоянов едва 13 старейшини я подкрепиха. Против бяха 6-ма, въздържали се - 11. 


1300 подписа срещу новия паркинг в двора на бившия ТЕЛК

Областният управител Дани Каназирева и кметът Здравко Димитров ще обсъждат съдбата на бъдещия многоетажен паркинг, който трябва да се строи на мястото на бившия ТЕЛК на ул. "Четвърти януари" до сградата на СУ "Св. св. Кирил и Методий" и началното училище "Княз Александър I". Срещата е организирана по инициатива на Каназирева и на нея са поканени представители на гимназията. Повод  е протестното писмо с над 1300 подписа, внесено в края на миналата седмица до областния управител, кмета на община Пловдив и Общинския съвет. Гражданите, повечето от които са родители и преподаватели от двете училища, са обезпокоени, че със строежа на паркинга ще се наруши учебният процес, ще се увеличи трафикът на автомобили, което ще доведе до още по-мръсен въздух. Изместването на оградата към сградата на гимназията също е посрещнато с недоволство.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?