1553

Четете в "Марица": Следващият воден ад ще е в Пловдив

Страхотен брой ви очаква утре по павилионите. "Марица" удря отново по най-актуалните, най-интересни и най-болни теми на деня.

 

Следващият воден ад ще е по река Марица

 

твърди пред "Марица" инж. Димитър Куманов, сдружение „Балканка“. "Фирми, приближени на властта, от години изнасят инертни материали с мълчаливото съгласие на институциите. Основите на няколко моста са подкопани и това намалява товаримостта на съоръженията и създава опасности от срутване", .казва той.

Според него за почистването на реките се говори само когато някъде настане бедствие. Той алармира и за порочни практики, от които частни фирми печелят сериозни суми, без да извършват реални дейности за почистване на коритата и укрепването на бреговете.  


Заведения даряват от оборота за „Нощ на ангелите“


Над 120 заведения и търговски обекта се включват в благотворителната „Нощ на ангелите“ тази година. Събитието ще се състои на 17 септември в Пловдив и други градове, а това е третото издание на инициативата, която обединява хората и бизнеса за каузата да подпомогнат хора в нужда.

 

Защо се отровиха пловдивските спортисти

разкрива пред "Марица" проф. Тодор Кантарджиев. Той обясни и невероятните резултати, които постига новата, комбинирана ваксина срещу коронавирус.

 


Духове въртят любов с млада чорбаджийка в Куюмджиевата къща 


Куюмджиевата къща, считана за една от най-красивите и знакови в Пловдив, стана на 175 години. Историята й е пълна със знаменателни събития и мистерии. Още по времето на видния хроникьор Константин Муравенов я знаят като „Къщата на призраците”.  Сградата, в която се помещава Регионалният етнографски музей, е единствената у нас с „троен кобиличен” покрив. Залата на втория етаж е висока над 5 метра и до Освобождението от турско е била най-голямата зала без колони по нашите земи.

зей.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?