Следвайте ни

Четете в "Марица" - Следващата пандемия може да дойде от Африка или Южна Америка

viber icon

Ето какво може да прочетете в новия брой на вестник "Марица":

 

План "Б" за големите заводи - отпуски или частично затваряне

В Тракия икономическа зона, в която има над 180 производствени предприятия и работят близо 35 000 души, затворено предприятие няма. Тук се произвеждат главно компоненти и части за производства в цяла Европа. Обемите на работа са намалени, но главната причина за това е затруднената логистика на суровините и материалите, казват от управата на ТИЗ. 

Фабриките и доставчиците в Европа променят плановете си буквално ден за ден и това поставя в неизвестност българските им партньори. Аутомотив секторът в Европа е затворен, което поставя пред изпитание голяма част от българските доставчици. Очаква се повечето фабрики там да отворят най-рано след Великден. 

 

Задава се вълна от гурбетчии пред бюрата по труда

Хилядите гурбетчии, които се прибраха в родината панически в последните дни, лягат на плещите на държавата. В бюрата по труда в цялата страна се очаква бум от такива хора. В крайна сметка може да се окаже, че гурбетчиите са повече от безработните сервитьори, бармани и камериерки, освободени в последните дни от работа заради затварянето на хотели и ресторанти.  

Засега българите, връщащи се от чужбина и регистрирани в бюрото по труда в Пловдив, са малко. В момента всеки втори нов клиент е готвач, сервитьор, барман или камериер. 

 

Румен Бончев: Дефицит на стоки в магазините няма да има

Засега е спокойно и няма паника от недостиг на стоки, които се доставят в магазините. Не се наблюдава нещо по-различно от обичайните заявки или дефицит на някоя стока.

На българската и румънската граница шофьорите чакат най-много. От Европейската комисия обявиха, че ще има зелени коридори за безпроблемно преминаване и 15 минути за обработване на автомобил, но това не се случва, твърди Румен Бончев, съдружник в „Оптимал плюс“ ООД, една от българските фирми, които осъществяват международен хладилен транспорт в Европа.

 

Д-р Христиана Бацелова: Следващата пандемия може да дойде от Африка или Южна Америка

 Заради адекватните мерки Covid-19 се разпространява по-бавно в България.  Нито студ, нито пек спират новия коронавирус.

Версията, че пандемията е резултат от биологично оръжие, е абсурдна. 

Следващата може да дойде от Африка или Южна Америка, твърди д-р Христиана Бацелова ,  магистър по медицина, асистент в катедра "Епидемиология и МБС", МУ- Пловдив

 

Първан Симеонов: Мутафчийски играе лошото ченге, но всички го харесват

Обществото ни проявява здравословен инстинкт и в тоя критичен момент се хваща и за властта. Българите скърцат със зъби на всички идеи за крайни мерки. Ако се справим с епидемията, ще се отървем от комплекса на вечно губещи, който ни преследва повече от век, твърди политологът Първан Симеонов в анализ за „Марица” на резултатите от  проучване на нагласите у нас в началото на епидемията с коронавируса.  

 

Часът на Земята ще се проведе дигитално

Природозащитна организация WWF е съпричастна с международната криза, която засяга и страната ни. Ето защо всички активности към инициативата ще се проведат изцяло в дигитална среда.

Тази година Часът на Земята мобилизира милиони хора да дадат своя глас за планетата. Зад каузата застават Владимир Ампов-Графа, Михаела Филева, Прея, Виктория Георгиева, Ваня Щерева, Реми Тоин, Веси Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански,

 

Рекорд в PornHub

Всички треперят, българинът се възбужда

Българинът е един от доказаните мъжкари в света. Тази му слава се потвърди дори в разгара на епидемията. Оказа се, че зловещият COVID-19, вместо да стресне нашенеца, го настройва на сексуална вълна. Нещо повече - България е на второ място в класацията по търсене на порно съдържание, свързано с коронавируса, отчита един от най-популярните секс сайтове в света - PornHub.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?