3906

Четете в "Марица": Слави Трифонов ще приеме веднага покана от ГЕРБ след изборите! Говори Димитър Найденов, депутат от ПП-ДБ 

"Вдигаме завесата" за част от любопитните текстове в утрешния брой на в. "Марица". Ето  акцентите:


НИНКН нареди да се махне оградата на Небет тепе


Оградата на Небет тепе след мащабната реставрация запали скандал с политически привкус. От Националния институт за паметници на културата (НИНКН) категорично поискаха съоръжението да се премахне. Високата 2 метра метална ограда не е предвидена в заданието за реставрацията на археологическия комплекс и е недопустима. Това гласи становището, което е изпратено до общинските съветници от ПП-ДБ  по повод на тяхно запитване. 

 


Режат служебни абонаменти за паркиране в синята зона


Бивши абонати на служебни паркоместа в синята зона ползват правото на безплатен престой, без да плащат. Безпрецедентните случаи са установени при ревизията, разпоредена от новия директор на ОП „Паркиране и репатриране” Нъшан Деркалестаниан. Засега са установени около 10 случая, при които договорите са изтекли, но знаците не са премахнати. Те са от 2022 и 2023 г.

 

Слави ще приеме веднага покана от ГЕРБ след изборите  - интервю с Димитър Найденов, депутат от ПП-ДБ 

 


Калояново стартира мащабна строителна програма

 


Кметът на община Калояново Младен Кичев даде старт на строителната програма в община Калояново. Тя обхваща няколко села, в които ще се подменят стари водопроводи, ще се обновява уличната настилка и ще се изграждат нови тротоари. За нея са заделени 2 млн. лв. от общинския бюджет и са предвидени ремонти и реконструкции във всички села на общината.

 


Антискучно четене в Брезово с приз на публиката

 


Учителка от Брезово въведе антискучно четене, а опитът да пребори безразличието към книгите й донесе награда на публиката на форума "Добрите практики на фокус". “Недостатъчното четене лишава децата от способността да мислят, да развиват въображение, да изразяват мнение, да се опитват разумно и спокойно да убедят в своята позиция”, казва Павлина Тотова от СУ “Христо Смирненски”. 

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?