2374
Следвайте ни

Четете в "Марица": Скулптор направи 400 кг мечок от 25 200 пирона      

viber icon

Актуални теми и интересни новини ви очакват в утрешния брой на в. "Марица". Не го изпускайте. Ето и част от акцентите:

Цацаров подгони кмета на "Северен" за корупция                                        
Служители на антикорупционната комисия КПКОНПИ, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, нахлуха в кметството на пловдивския район "Северен". Акцията с проверка на документи започна вчера преди обяд и продължи почти през целия ден. Поводът за внезапното посещение са сигнали за корупция срещу районния кмет Стоян Алексиев, научи "Марица".

Клуб без тенисисти и треньори иска кортовете на СТАД                             
Новото сдружение, зад което стоят компаниите "Хъс" и "Лидер", планира да инвестира 1 млн. лв. в съоръженията, ремонтирани за последно преди 25 години от пловдивските брокери.  

Проектът „Въча” гарантира евтина и качествена вода на Пловдив за 50 години напред
Проектът за чиста питейна вода от каскада „Доспат-Въча“ навлиза в решаващата си фаза. В петък на Експертен съвет ще бъде представен преработеният и подобрен вариант на най-мащабния водоснабдителен проект у нас за последните 50 години от екипа на „Аш индъстрийз“ - израелската фирма, която спечели обществената поръчка за изготвяне на прединвестиционно проучване.

Пишат механизъм за тестването на учениците                       
Да бъде разписан специален механизъм за тестването на учениците за ковид, се разбраха МОН, синдикатите и школските директори. Целта е да има ясен регламент как ще се извършва процесът и да са уточнени детайлите - на входа ли ще става, или в класната стая, кой точно прави тестването, как се процедира при положителен и отрицателен резултат.

Съдът отмени уволнението на шефката на образованието                                                
Административният съд в Пловдив отмени заповедта на министъра на образованието и науката, с която на 5 юли бе наложено дисциплинарно уволнение на началника на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. 

Скулптор направи 400 кг мечок от 25 200 пирона                                                                   
Скулпторът Антон Урдажиев направи 400 кг мечок от 25 200 пирона. Фигурата му отнела над 3 месеца работа. Мечокът е висок 2.70 м. Само пироните в него тежат 300 кг. Антон разказва, че най-трудно му било да изработи главата, тъй като трябвало да придаде изразителност и емоционално състояние. Засега фигурата ще стои на открито, като целта е пироните да ръждясат, за да се получи автентичният цвят на кафява мечка. 

Шефът на полицията в Хасково напуска МВР            
След половин година в болнични шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков напусна системата. Това съобщиха пред "Марица" източници от вътрешното министерство.

Милен Митев оглави БНР                                                                                    
Съветът за електронни медии избра Милен Митев за генерален директор на Българското национално радио. За него гласуваха четирима от членовете на СЕМ - председателката на съвета Бетина Жотева, Галина Георгиева, Соня Момчилова и София Владимирова. Розита Еленова се въздържа.

           

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?