Следвайте ни

Четете в "Марица": Силната жега, която идва, може да ни докара до лудост – интервю с психиатъра д-р Веселин Герев

viber icon

Най-интересното от новия брой на вестник "Марица"

До 43 градуса пържат Пловдив в горещниците
България ще попадне в окото на топлинната буря, която настъпва към Балканския полуостров. Страната е на ръба на изпепеляваща вълна. Нетърпима жега ще ни мори от сряда, като максималните температури през следващите дни в по-голямата част от България ще са между 38 и 45 градуса. 

Ад в трафика, ако пробивът под гарата изпревари Бетонния мост
Истински хаос ще настъпи в движението по пловдивските улици, ако пробивът под гарата стартира преди реконструкцията на Бетонния мост, ако той бъде премахнат. В това са категорични експерти по транспортно строителство, участвали в разработването на Общия устройствен план (ОУП) на Пловдив.

Прегледаха готовността на болниците за среща с делта вълната
Областният оперативен щаб, който се ръководи от областния управител Ангел Стоев, се събра, за да обсъди справянето с очакваната последваща вълна на COVID-19. Срещата беше свикана по заповед на здравния министър Стойчо Кацаров. 

Силната жега, която идва, може да ни докара до лудост – интервю с психиатъра д-р Веселин Герев

Смяна на стар водопровод спъва трафика в "Южен"
Пловдивските шофьори да се приготвят за нови задръствания в участъка на Коматевско шосе в посока бул. „Никола Вапцаров”. Строителите от фирма „Драгиев и ко” започнаха смяна на стария водопровод при пресичането на двата булеварда. Проектът е на ВиК-Пловдив. 

Общината кандидатства за саниране на три детски градини
Три детски градини имат шанс да бъдат санирани, ако проектите на Община Пловдив бъдат одобрени за безвъзмездна финансова помощ по програма "Възобновяема енергия и енергийна ефективност". Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев предлага администрацията да кандидатства за средства за ДГ "Еделвайс" и "Десислава, както и за ДГ "Светлина".

Дамски двубой за шефското място в образованието
Женски двубой за поста началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив започва на 4 август, след като до конкурса бяха допуснати по документи единствените две кандидатки. В битката за титуляр влиза изпълняващият длъжността в момента  Антоанета Пакова. Съперница ѝ е инж. Мария Абрашева.

ВиК решава проблема с мангана във водата на Брестовица 3 г.
От ВиК-Пловдив ще решават проблема с мангана във водата на Брестовица в срок от 3 години. Междувременно остава забраната за ползване на водата за пиене и за готвене. Причината е, че няма трайно и устойчиво решение на проблема, с което да се гарантира липсата на какъвто и да е риск за човешкото здраве. 

Търговци на плодове и зеленчуци с приходи за милиони
Четири фирми от Пловдивска област влязоха в топ 10 по приходи от търговия на едро с пресни плодове и зеленчуци, вкл. картофи. Класацията е на Българската стопанска камара, а данните са за финансовата 2019 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?