Следвайте ни

Четете в "Марица": Ще мине ли Транспортният гаф под радара на Кьовеши 

viber icon

Ще мине ли Транспортният гаф под радара на Кьовеши 

След 20 ноември започва да действа на пълни обороти службата на Европейската обществена прокуратура (ЕОП), която ще бъде ръководена от Лаура Кьовеши. Създаването на този орган бе решено още с подписването на Лисабонския договор, а първите стъпки за него бяха направени през 2017-а. Проектът в Пловдив за 44 милиона лева е безспорен фаворит да бъде подхванат от екипа на румънката, макар в момента да го нищи Окръжна прокуратура. Докато тя разследва, екипът на Кьовеши ще чете вестник „Марица”.

Заглаждат вълните по пътя към морето

От понеделник започва дългоочакваният ремонт на магистрала "Тракия". Нагънатото трасе, по което колите са задължени да пъплят с до 90 км/ч на път за морето, изнервя шофьорите от години. Причината са пропаднали участъци по асфалтовата настилка, които крият опасности за преминаващите автомобили. Катастрофа от 12 юли т.г., когато турски тир уби петима на 160-ия километър на аутобана, обаче преля чашата и властите взеха решение за реновиране на тази част от магистралата.

Хлапета четат ромски приказки на таблета

Първолачета ще четат ромски приказки на таблет, като така ще овладяват едновременно и българския език, който не им е майчин, и дигитални компетентности.  Заниманията тръгват още този месец в ОУ „Васил Левски“ в Караджово.

Десен център е алтернатива и на либералната безпътица, и на завръщането на БСП на бял кон - интервю с Д-р Петър Москов, лидер на КОД - Консервативно обединение на десницата

Отказах да съм охрана на Илия Павлов, Локото ме искаха за футболист - интервю с олимпийския шампион Петър Лесов

Ако в България имахме човек като Тръмп, щях да умра за него - интервю с проф. Никола Алтънков за изборите в САЩ

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?