1939

Четете в „Марица“: Шофьорите наливат над 6 млн. лева годишно в хазната на Пловдив

 Ето кои са най-интересните акценти в новия брой на "Марица", който ще ви чака на пазара в понеделник сутринта, за да започнете седмицата информирани

Лудница до Водната палата за старта на учебната година
След празниците на 6 септември ще започне строителството на подлеза на бул. „Марица-юг“ до Водна палата. Първоначално се предвиждаше работата по пробива да стартира още през август, но сега се оказа, че тапите от частичното затваряне на двата булеварда ще съвпаднат със старта на учебната година.

Еднопосочните улици - първа крачка към зелената зона за паркиране
С шеметното застрояване на Пловдив, засилената миграция към града от Смолян, Кърджали, Хасково, Пазарджик и лавинообразен поток от прииждащите отвън коли паркирането се превръща в един от най-големите проблеми след мръсния въздух и трафика. Шофьорите горчиво се шегуват, че да оставиш кола било в центъра, било в периферията на града, е като да улучиш шестица от тото.

Коалиция ПП-ДБ може да сработи, на хората им писна от разделение – интервю с Цонко Цонев-Кметъла

Обявяват поръчка за ремонт на Хуманитарната гимназия
Обществена поръчка за ремонт и реставрация на Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ ще обяви тази седмица район „Централен“. Сумата, необходима за дългоочакваните строителни работи, е в размер на 12 млн. лв. Първоначалната стойност беше 8 милиона, но след поскъпването на горивата и материалите проучването на пазара показа, че реалната цена е много по-висока.

Измамници точат карти с куриерски врътки
Нова мощна измама, свързана с куриерски пратки, изпразва сметките на пловдивчани и хора в цялата страна. Схемата е проста, а броят на ужилените набъбва всекидневно. Потърпевши са както купувачи в онлайн сайтове за продажби, така и продавачи.

Забраниха влизането по чехли и потник в Съдебната палата
В Съдебната палата в Пазарджик вече не може да се влиза с неприличен външен вид. Това гласи актуализирана заповед, която се прилага от няколко дни, научи "Марица".

Рекордни приходи в пловдивските хотели през юни
Данните от НСИ за туризма и настаняването в Пловдив през юни потвърдиха прогнозата на "Марица", че тазгодишното лято ще бъде най-силното за бранша в града. През юни под тепетата са реализирани близо 116 хил. нощувки, което е увеличение с повече от една трета (или  34.2%) спрямо със същия месец на 2021 година. 

Царската дъщеря показа на американци чара на Пловдив
Ако си американец и идваш за първи път в България, задължително трябва да разгледаш археологическите забележителности на Пловдив. Иначе напразно си прелетял океана. В това е убедена и княгиня  Калина, която през уикенда се справи като гид на семейни приятели от САЩ. Дъщерята на Симеон Сакскобургготски дойде под тепетата заедно със своя съпруг Китин Муньос и вече поотрасналия им син Симеон Хасан, който на 14 март навърши 15 години.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?