Следвайте ни

Четете в "Марица": Шефовете на летището връщат пари от заплати

viber icon

Отстраниха полицай, завличал хора със заеми

Младши полицейски инспектор от Пловдив бе отстранен от работа, след като стана ясно, че е завличал хора с пари. Дисциплинарното производство срещу служителя на реда Йордан Стойнов е започнало вчера, потвърди пред „Марица“ директорът на ОДМВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, който е пуснал заповедта за отстраняването му.

Според събраните досега данни инспекторът от РУ-Труд, който до март миналата година е обслужвал селата Войсил, Бенковски и Царацово, принуждавал хора и цели семейства да му дават пари назаем, като за целта някои от тях дори се налагало да теглят кредити. След това обаче полицаят „забравял“ да върне парите. Една от сумите, за които е известно, е 2500 лева. По тази схема служителят е действал през 2012 и 2013 г., както и миналата година. 

Шефовете на летището връщат пари от заплати

Бордът на директорите на Летище Пловдив е получил 23 хил. лв. повече възнаграждения от полагащите им се за периода януари – юни 2019 г. Според подадения до редакцията ни сигнал това е нарушение на правилника, за което от Министерството на транспорта са изпратили писмо с искане надвзетите пари да бъдат възстановени от ръководството, научи „Марица“.

Искат ревизия на програмите за ограмотяване

Да се преразгледа методологията за ограмотяване в начален курс, настоява Синдикатът на българските учители. „Не може функционалната неграмотност  да расте, при условие че българският учител полага невероятни усилия. Той е герой в класната стая!”, заяви пред „Марица” националният лидер на профсъюза Янка Такева. „Помолих министъра  да събере в най-скоро време хората, които пренаписаха новия буквар, да събере хората, които направиха изследването в БАН за честотата на използването на звуковете, да събере лингвистите и методиците”, каза тя.

СБУ настоява да се отворят и други учебни програми и да се усъвършенстват.  Такева даде пример с тези по математика, които са твърде тежки. Материалът от 9. клас не може да се смъкне в 7. Трябва да се пренапишат учебните програми, категорична е Янка Такева. По същия начин имало нужда и от повторно оглеждане на програмите по български език, свързани с формиране на грамотност, от 5. до 12. клас.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?