Следвайте ни

Четете в "Марица": Шефове с ултиматум - ваксина или уволнение

viber icon

До официалния старт на изборната кампания остават броени часове и става все по-горещо. Но "Марица" винаги е една крачка пред събитията. Най-горещите новини са винаги тук. Акцентите в утрешния ни брой:

 

Шефове с ултиматум: Ваксина или уволнение

 

Ваксиниция срещу коронавирус или уволнение. Такъв ултиматум отправят към своите служители собственици на частни фирми в Пловдив, научи "Марица". Ако откажат да се съобразят с учтивата молба на шефа си, работниците били пращани в неплатен отпуск за неопределен срок, докато размислят. Работодателите настоявали, че не искат да рискуват заразата да пламне във фирмата и да бъдат принудени да затворят заради задължителната карантина. 

 

Предизборни страсти в дебатите за парите на Пловдив

Разгорещени дебати за бюджета на Пловдив за 2021 г. се очакват на утрешната сесия на местния парламент, защото до старта на предизборната кампания остават само броени дни.

Финансовата рамка на приходите и разходите е внесена в Общинския съвет от кмета Здравко Димитров.  Парите са в размер на 418 083 124 лева, от които 226 милиона целево се предоставят от републиканската хазна  за държавно делегирани дейности, а 192 милиона  са собствени приходи на общината.

 

С 10%  вдигат заплатите на районните кметове

 

Всички районни кметове ще получат  10 на сто по-високи заплати.  За шестимата кметове  в началото на миналата година беше определено основно възнаграждение от 2200 лева. Увеличението важи както за служителите в общинската и районните администрации, така и в общинските предприятия и ще се начислява със задна дата от 1 януари.

 

Собствениците на обекти около пловдивските вузове: Без студентите сме в безсрочен локдаун

 

Мъртва зона за бизнес - така е в момента около пловдивските ВУЗ-ове, които стоят пусти от началото на учебната година. Преди пандемията наемите  тук бяха солени, оборотите също, въпреки че обичайната клиентела са студенти, т.е. хора с невисоки доходи.

На такива места по традиция вървят кафенета, заведения за бързо хранене, ксерокс услуги и книжарници и въпреки струпването на подобни обекти хляб имаше за всички. 

 

Шефът на Етнографския подкара 60 с джолан и червено вино 

 

С джолан и червено вино посрещна  60-годишнината си директорът на Етнографския музей в Пловдив Ангел Янков. Той отпразнува юбилея с близките си в домашна атмосфера. На масата още имаше традиционната торта, пържоли, шишчета и  питка. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?