2374

Четете в "Марица": Селски палат край Пловдив удари 2,7 млн. лева

В поредния горещ августовски ден, ще намерите и горещи новини, интересни и любопитни четива - а те са в "Марица Уикенд". Ето някои от акцентите:

Селски палат край Пловдив удари 2,7 млн. лева

2,7 милиона лева у цената на най-скъпия жилищен имот, който е на тезгяха в Пловдив. Намира се обаче не в Стария град или някой друг луксозен квартал под тепетата, а на най-високата точка на село Белащица. Къщата е с 680 квадрата застроена площ на няколко нива, над 2 декара двор, тенис корт и пълно луксозно обзавеждане. 

Летището си търси 1,4 млн. лева от Министерството на транспорта

Ръководството на Летище Пловдив потърси съдействие от областния управител Ангел Стоев за среща с министъра на транспорта или негов заместник. Поводът е неразплатени от Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" 1,4 млн. лв. за вече извършени дейности. „Средствата са ни необходими, за да можем да изпълняваме инвестиционната си програма, свързана с планираното увеличение на пътникопотока“, заяви изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев.

Катаджии влизат в трафика, за да ловят в движение джигити

Пловдивски полицаи ще висят в задръствания и ще бъдат като сянка в трафика, за да ловят нарушители на пътя. Новият метод се прилага в стартирала мощна спецакция на МВР на територията на Пловдив и региона. Операцията е във връзка с разпоредените от министър Иван Демерджиев 13 мерки, които трябва да намалят тежките катастрофи. 

Френски икономист взривява със зумба Античния театър

Шоуто “Arena do Zumba” на колумбиеца Херман Мело ще се проведе за пореден път на любимия му Античен театър довечера в 19.30 часа. Дългокосият танцьор представя своя зумба клас за първи път тук още преди 10 години. „Смятам да отпразнувам и 50-годишнината си след много-много години на тази невероятна сцена”, каза пред „Марица” Херман. Зумбата е интересна смесица от различни латиноамерикански танци и спортни движения. 

Искрено и лично от Асен Костов - бившият полицай, който стана трън в очите на местната власт 


„Израснал съм в "Кършияка", обичам квартала си и Пловдив. Никога не съм се интересувал от политика, но явно няма други средства за промяна. Не съм бил партиен член, нито съм заемал държавни и общински постове, нямам обществени поръчки и къщи за гости. Но захвана ли се за нещо, което пречи на града и на хората, не се отказвам лесно“, споделя 57-годишният водач на „Спаси Пловдив“.

Какво  вещаят звездите след вота на 2 октомври - прогноза специално за "Марица" от нумероложката Нели Колева

Българин превърна старите списания на Париж в портрети

Мартин Джачков отдавна е творец със световно име, който вече 12 години живее в Париж. Роден в Ловеч, където завършва местната езикова гимназия. 19-годишен попада на обучителен курс по дизайн и мода във френския град Монпелие, което се оказва повратен момент. После следва в Академията за изящни изкуства в Париж, където живее зад Триумфалната арка. Създава своя модна марка за кожени дрехи "Джачков", с която за 4 години стига до дефилета в Лондон и Париж. Загърбва успешния си бизнес, за да се посвети на създаването на портрети от колажи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

20.08.2022 | 00:50

ЩАСТЛИВ УСПЕШЕН ПОЗИТИЕН УИКЕНД НА ВСИЧКИ ХОРА

Отговори
6 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

19.08.2022 | 21:21

ДА бъдем ХОРА

Отговори
4 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

19.08.2022 | 21:06

УСМИХНАТ ПОЗИТИВЕН ЩАСТЛИВ да ВИЕ уикенда на всички ХОРА и да бъдеме ЧОВЕЦИ

Отговори
4 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

19.08.2022 | 21:04

УСПЕХ на УЕБ САЙТ и ВЕСТНИК МАРИЦА БГ

Отговори
4 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?