Следвайте ни

Четете в „Марица“: Сагата с парка - две години битки без резултат

Четете в Марица

viber icon

Съботният брой на "Марица" отново е неотразим! Сериозни анализи, любопитни новини и вкусните съботни десерти - интервюта и истории, които няма да намерите на друго място.

Акцентите:

 

Сагата с парка - две години битки без никакъв напредък

Сагата с парка до хотел "Санкт Петербург" скоро ще навърти 2 години. Битките се водят на улицата и в съда с различно надмощие. Спорещите страни обаче не постигат никакъв напредък.

Протестърите от квартала и местната администрация се надяват, че казусът ще се реши с въвеждането в действие на нов Подробен устройствен план, според който територията е обявена за зелена зона. Собственикът пък вярва, че въпросният ПУП е незаконен, и се надява да докаже това в съда. 

.

Лудница за инжекции в РЗИ, 1300 ваксинирани за ден


1300 души получиха инжекции срещу коронавирус в първия ден на масовата имунизация в Пловдив. Началото беше съпроводено с опашки и суматоха рано сутринта в РЗИ, където се струпаха голям брой желаещи.

Повечето от тях бяха учители, както и служители на общински и държавни институции. "Казаха ни да дойдем в 8.30, а вече два часа напразно чакаме", оплакаха се кандидати за ваксинация.

 


ТЕЛК затвори врати заради карантина

 

Регионалната здравна инспекция наложи 10-дневна карантина на всички състави на ТЕЛК към „УМБАЛ - Пловдив", считано от 16 февруари. Гражданите, които се нуждаят от освидетелстване за този период, са пренасочени от Регионалната картотека на медицинската експертиза (РКМЕ) към ТЕЛК на МБАЛ "Св. - Бивш Пантелеймон".

 

Кметът Здравко Димитров награди най-добрите ученици и учители на Спортното

 

Кметът Здравко Димитров и неговият заместник по спорт и младежки дейности Георги Титюков бяха гости на патронния празник на СУ "Васил Левски", на който най-добрите ученици, учители и треньори по традиция получават отличия.

 

И страхотните съботни бонуси

 

- Великата Мария Петрова с изповед пред "Марица" за Пловдив, Нешка и спорта

- Бивш следовател със сензационна версия за залавянето на Левски

- Скоро ще летим до Луната с частни таксита

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Лъжливата медия Марица

Лъжливата медия Марица

19.02.2021 | 21:24

Скри от пловдивчани, че само днес има рекорд от ваксинирани. Били са планирани 1000 човека, но поради опашка от чакащи и създадената перфектна организация са били направени 1200 ваксини.

Отговори
3 0
хахахаха

хахахаха

19.02.2021 | 21:20

Да бе да... "Съботният брой на "Марица" отново е неотразим! Сериозни анализи, любопитни новини и вкусните съботни десерти - интервюта и истории, които няма да намерите на друго място." Умря циганката, която ви хвалеше та почнахте сами... От сравнително прилична местна медия се превърнахте в тотална жълтения с тотална липса на нормална журналистика и тотално едностранчиво и платено отразяване на събитията... А пък заглавията на статиите ви просто са ....."Става страшно!" "Ужас"..... Да се чуди човек първо как сте си взели дипломите и второ да се смее ли или да плаче....

Отговори
4 0
мамето

мамето

19.02.2021 | 23:05

Кажи , честно

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?