Следвайте ни

Четете в Марица: Събират екип визионери за Пловдив по софийски модел 

viber icon

Вижте някои от по-интересните теми, които може да прочетете в новия брой на вестник "Марица":

 

Агроном и ветеринар станаха фермери на Тракия за 2019 г.

Пловдивчаните Светозар Василев и Христо Русинов са носителите на Агро Оскари в разделите "Животновъдство" и "Растениевъдство" в 17-ото издание на конкурса "Фермер на Тракия" на вестник "Марица". Те и останалите отличени земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково бяха наградени снощи на тържествена церемония в ресторант "Амбасадор" на хотел "Рамада Тримонциум Пловдив".

 

Птичият грип ударил ферма на наркотрафиканти           
Стари познайници на полицията се оказаха собствениците на фермата за гушене на патици в Раковски, която от два дни е под карантина заради птичи грип. Това са баща и син Иван и Чавдар Гендови, които преди 4 години бяха задържани и съдени за отглеждане и трафик на марихуана заедно с братята от Асеновград Тончо и Илия Христеви.

 

Завършваме зоопарка на чисто 
Договорите за строеж и надзор на зоопарка ще бъдат прекратени. За довършването на зоопарка ще се обяви нова обществена поръчка. Това оповести вчера кметът Здравко Димитров по време на отчета за първите сто дни от управлението, проведен в Дома на културата "Борис Христов" с участието на всичките деветима заместници на градоначалника. В залата бяха дошли районните кметове и общински съветници. 

 

Четири пъти по-малко кръшкачи от училище    
Кръшкачите от училище, чиито родители са останали без детски, са намалели четири пъти само за година. Това показва справка на „Марица“ в дирекция „Социално подпомагане“. До санкцията се стига при допускане на 5 неизвинени отсъствия при учениците и 3 при малчуганите в детска градина, а сумата на отрязаните помощи варира между 40 и 145 лв. в зависимост от броя на децата в семейството.

 

Кметът раздава грамоти в Спортното
Кметът на Пловдив Здравко Димитров бе гост на традиционния Олимпийски ден в спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив. По традиция на патронния празник на училището най-успешните му възпитаници получават специални грамоти от ръководството. „Гордейте се с това, че учите в нашето училище.

 

82-ма роми от Розино поискаха узаконяване на къщите ​си
Осемдесет и двама роми от Розино, собственици на незаконни къщи в селото, внасят искане в общинската администрация в Карлово за узаконяване на постройките им. Поводът за това е писмо от Община Карлово, в което ги уведомяват, че на основание на писмо на директора на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев къщите им трябва да бъдат съборени.

 

Искат арест за наркотрафикант, издирван от Интерпол            
Окръжната  прокуратура внесе искане в съда за вземане на мярка „временно задържане“ за срок до 40 дни спрямо турски гражданин, издирван с червена бюлетина на Интерпол. Д.Д., на 61 г., е обявен за международно издирване по искане на Републиканската прокуратура на Турция.

 

Събират екип визионери за Пловдив по софийски модел                                  
Планирането е важно за всеки град. Трябва да надскочим ежедневните си задачи и проблеми и да погледнем в бъдещето. Да имаме стратегия за това бъдеще. Категорично не трябва да се сблъскваме с проблемите и едва тогава да търсим решение за тях!”. Първата стъпка е да се създаде мултидисциплинарен екип.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?