Следвайте ни

Четете в „Марица“: РЗИ агитира работодатели да имунизират персонала

viber icon

Най-интересното от новия брой на вестник "Марица"

Три пловдивски университета стават научни центрове        
Медицинският университет в Пловдив, ПУ "Паисий Хилендарски"  и Техническият - като филиал на ТУ-София, са сред седемте изследователски университета  у нас. Списъкът бе одобрен от Министерски съвет вчера и от догодина  ще се актуализира ежегодно до 1 ноември. 

РЗИ агитира работодатели да имунизират персонала                                               
Следващият бум на пандемията от коронавирус у нас се очаква още преди есента. Четвъртата поредна вълна ще бъде предизвикана от ​делта варианта, както стана известен индийският щам, който е най-заразен до момента. Данните сочат, че той се е превърнал в доминираща мутация още през първата седмица на юли. Делта ковид е установен при повече от половината положителни проби.

Депутатът от БСП Георги Свиленски пред „Марица“                                                 
Ще подкрепим ИТН, ако се откажат от приватизацията на ББР и магистралите. Очаквам правителство, България няма да издържи нови избори. БСП не иска министерски кресла, не вярвам ИТН да излезе с имена още в събота

Общината чака 1,3 млн. лева в бюджета от сделки с имоти  
Сериозни приходи  се чакат в бюджета  на Община Пловдив от разпоредителните сделки с имоти. За разлика от миналата година, която администрацията приключи с минимални постъпления от продажби, сега се очакват постъпления в размер на над 1,3 млн. лева. За продажба се предлагат жилища, идеални части от имоти със смесена собственост, терени, които ще бъдат обявени на инвеститори на търг.

Правят нов парк в "Южен" след ремонта на "Даме Груев"    
Нов парк ще бъде изграден на ул. "Даме Греув", след като се изпълни проектът за разширението и реконструкцията на тесния павиран път в "Кючук Париж".  Между кръстовището с бул. "Македония" и читалището "Христо Ботев" има голямо пространство с площ 5-6 дка. На това място, през следващата година искаме да обособим парк, съобщи кметът на район "Южен" Костадин Язов.  

Манганът във водата на Брестовица влиза в парламента    
Манганът във водата на Брестовица стигна до парламента. Народните представители от коалиция „БСП за България” Владимир Маринов и Манол Генов внесоха в Народното събрание искане за реални действия за решаване на проблема. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?