Следвайте ни

Четете в „Марица“: Революционното обединение на партиите от протеста умря, преди да се роди

viber icon

Собствениците на „Одрин“ 8 дължат 176 000 лв. на Общината

Собствениците на полуразрушения тютюнев склад на ул. „Одрин“ 8 са сред най-големите длъжници на Община Пловдив, научи „Марица“. Съдружниците в едноименната фирма „Одрин 8“ ЕООД Георги Бранеков и Александър Николич от години бавят плащанията за данък сгради и такса смет и към днешна дата борчът им е набъбнал до 176 591,58 лв. Фирмата е имала и по-големи задължения, но част от тях са събрани чрез частен съдебен изпълнител. Предстои съвсем скоро Община Пловдив да заведе съдебен иск, ако дължимите суми не постъпят в хазната. Така може да се стигне до принудителна разпродажба на имуществото на фирмата, в това число и на склада на ул. „Одрин“.

Ресторантьори с черпаци и тави затвориха Чифте баня в час пик

Ресторантьори блокираха кръстовището на Чифте баня в час пик заради готвените от здравните служби ограничения на бранша с цел предпазване от COVID-19.  Докато се събираха на пресечката на бул. "Цар Борис Трети Обединител" и "Шести септември", протестиращите удряха с черпаци, тави и капаци на тенджери. По план кръстовището трябваше да бъде затворено за два часа, но собствениците на заведения и техният персонал отпушиха трафика само след половин час. Решението си взеха след кратък разбор, на който заявиха, че не желаят да създават неудобство на пловдивчани, а просто исканията им да бъдат чути.

 

Революционното обединение на партиите от протеста умря, преди да се роди – интервю с доц. Стойчо Стойчев, политолог, преподавател в СУ.

 

Удължават живота на сметището в Цалапица

Община Пловдив ще поиска експлоатационният срок на депото за отпадъци в Цалапица да бъде удължен, за да не се допусне криза с боклука в Пловдив и областта. Бунището вече надвишава с 139 000 тона капацитета си, като е достигнало височината на 7-етажен блок. Още през 2017 г. експерти алармираха, че сметището в Цалапица е изчерпило капацитета си. То е създадено още през 1991 г. и е на площ от 240 000 кв. метра.

 

Кмет разкарва туби с вода до всеки жител на селото

Липсата на питейна вода в Кръстевич в летния зной  изправи хората на нокти, обитателите на селото се изправят един срещу друг, водени от инстинкта си за оцеляване в сушата. Живеещите в горния край на селото вече негодуват срещу хората, обитаващи долния край на селото, където се отцеждат по няколко капки от безценната течност. Лично кметът Тодор Стоев със собствената си кола разкарва бутилки от 10 литра, които Община Хисаря изпраща, до всеки жител на Кръстевич. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?