Следвайте ни

Четете в "Марица": Ревизоро идва в Пловдив за проекта "Въча" и сметищата

viber icon

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, 28 януари, можете да прочетете тези и много други интересни теми и авторски разработки:

 

Ревизоро идва в Пловдив за проекта "Въча" и сметищата

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро идва в Пловдив, за да удари рамо за решаването на важни за града въпроси. Това стана ясно вчера, след като кметът Здравко Димитров и областният управител Дани Каназирева "изтъркаха праговете" на "Дондуков" 1 и няколко министерства в столицата.  

 

Опитват да узаконят еднополовите бракове в България

Недопустимо е с промени в Закона за защита от домашното насилие да се осъществяват опити да бъдат наложени норми, които нито са част от устоите на българското общество, нито са основани на основния закон - Конституцията. Точно това се прави с промените в Закона за защита от домашно насилие, публикувани за обсъждане от Министерството на правосъдието. Това каза Славчо Атанасов, депутат от НФСБ, кмет на Пловдив 2007-2011 г.

 

Нашите ученици са по-добри от Гугъл преводач

„Форматът няма значение. Гарантирам, че нашите ученици са много по-добри от Гугъл преводача и нямат нужда от него“, коментира директорът на Английската гимназия Николай Радев. Той добави, че олимпийското движение изобщо предполага друг начин на мислене. Решението за онлайн формат в Английската било взето заради желанието да се опази здравето на учениците - докато всички занятия там са от разстояние в електронна среда, да няма събиране по други поводи.

 

105 000 лева за заслоните в Калоферския Балкан

Правителството отпусна 105 хиляди лева за ремонт на три заслона по маршрута Калофер-връх Ботев, както и за изграждане на един нов в по-ниската част на планината. Трансферът е по искане на кмета на подбалканския град Румен Стоянов, отправено към премиера след последния инцидент в Калоферския Балкан, когато преди година там загинаха от измръзване баща и син от Стара Загора, изгубени в планината. 

 

Гониха бус с бежанци край село Черничево

Полицията залови нелегални мигранти край Пловдив.  Във вторник била получена оперативна информация, че 52-годишният М.Г. превозва чужди граждани с бус „Ситроен“ със старозагорска регистрация. Мъжът зарязал бежанците до язовир край Черничево  и избягал, но след кратко издирване бил задържан. 

 

 Джипитата записват до 15 февруари кой иска ваксина

Пловдивчаните, които искат да се ваксинират, но не попадат в групите с приоритет, имат близо три седмици да уведомят личния си лекар. До 15 февруари джипитата трябва да предадат в РЗИ списъците с имената, ЕГН-тата и телефоните на пациентите, които желаят имунизация. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?