Следвайте ни

Четете в "Марица": Ремонти, разхищения и добри фестивали бележат ЕСК

viber icon

В новия брой на „Марица Уикенд” може да прочетете следните интересни разработки:


Темата на „Марица” е посветена на ключовите културни събития през изминалите 7 месеца от инициативата Европейска столица на културата. Ремонти, разхищения и добри фестивали бележат ЕСК.
2. Ромки завзеха къща на „Св. Наум” в Мараша и я превърнаха в бардак. Мария и Милка се представят за наемателки. "Не е вярно, че плащат наем. Настаниха се в къщата без разрешение и организират оргии в нея", обясни бившата собственичка на имота. Преди време тя продала старата къща, но купувачите живеят в чужбина и не могат да се справят с двете ромки.

3. Няма рецепта как да се възвисим, казва в интервюто се пред „Марица” авторът на „Възвишение” и „Чамкория” Милен Русков. Най-успешният ни писател разказва кога сяда да пише и какво идея за роман свързан с дворцовия живот при Борис Трети има.

4. 98-годишният патриарх на село Чурен – дядо Лазар продължава да коси тревата в селото си всеки ден. 

5. Смолянски тираджия пусна успешния YouTube канал Chalga International в Лас Вегас.  Васил Атанасов създава ситуации и снима всякакви изпълнения от улици, кръчми, магазини и обществени места. А в тях можеш да чуеш и видиш невероятни съчетания, като това на чалга парче с изпълнение на рапър. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?