1553

Четете в „Марица“: Размразяване без Кирил и Асен

Във водовъртежа от арести, спецакции, записи и обвинения имате един спасителен пояс - новият брой на "Марица". Акцентите:


Размразяване без Кирил и Асен
Редовно правителство с втория мандат все още е възможно, но при условия, които вече ще се диктуват от ГЕРБ-СДС. Това става ясно от първото изявление на представителите на коалицията след шамара, който президентът Румен Радев удари на "Продължаваме промяната" завчера.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все още не взима страна в откритото противопоставяне между държавния глава и бившите му служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел и Томислав Дончев първи коментираха ситуацията и посочиха как биха могли да продължат евентуални преговори за кабинет. 

 

Има сериозен интерес да не се състави правителство

твърди в интервю с политолога Георги Киряков

 

Пловдив е световен пример за подкрепа на бежанците от Украйна
Пловдив показа уникален модел за подкрепа на бежанците от Украйна от местната общност, бизнеса и местната власт. Този модел може да бъде показан на света като добър пример. Това каза председателят на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България (ВКБООН) Седа Кузуджу. Тя беше в Пловдив, за да подпише меморандум за сътрудничество с Община Пловдив.

 

Карате, атлетика и градинарство на малката матура по математика
Скачачи, каратисти и градинари тренираха, състезаваха се и окопаваха лехи на националното външно оценяване по математика на четвъртокласниците вчера. И на Калоян Стехов от пловдивското НУ „Христо Ботев“ му стана интересна математиката, макар че по принцип е по-силен по български език и литература. В Пловдивска област вторият изпит от тазгодишната кампания се проведе в 150 учебни заведения за 5654 деца.

 

Съветниците против референдум за вливане на Белащица в Пловдив
Съветниците от Община "Родопи" гласуваха против предложението за насрочването на референдум в Белащица за отделянето на селото от малката община и вливането ѝ в община Пловдив. На сесията вчера 8 съветници гласуваха "за", 12 "против" и 6 "въздържали се".  Точката предизвика разгорещени дебати по време на заседанието.

 

“Светицата“ за Мичо Димитров от скулптора Цвятко Сиромашки
Със страхотен подарък изненада своя близък приятел маестро Мичо Димитров скулпторът Цвятко Сиромашки. Той му подари авторска картина на име „Светицата“ с пожеланието да бъде обграден все от красиви жени и хубави емоции. Това бе върнат жест от страна на Сиромашки, който по-рано получи графика на Мичо Димитров.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?