46

Четете в "Марица" - Разходите на Община Пловдив набъбнаха с 92 млн. за година

В първия работен ден от седмицата бъдете отново информирани с вестник "Марица" и Marica.bg. Ето някои от акцентите в утрешния брой:


Погнаха фирмите за бързи кредити за високи такси и лихви

Започват проверки в цялата страна на фирмите за бързи кредити. Това съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов. Екипи на Комисията за защита на потребителите ще посещават на място в офисите такива компании. През последните месеци КЗП е била натоварена да  извърши предварителен преглед на договорите и счетоводните документи на компаниите, опериращи у нас. Той е показал наличие на сериозни нарушения, в това число нелоялни търговски практики и неспазване на Закона за потребителския кредит. 

Мандатът на Зико - равносметката: Инвестиции за 150 млн. лева в спортни бази. А стадион "Пловдив" кога? 

Пловдивчани, изкушени от спорта, от миналия век отправят критики към местната власт за амортизираната спортна база в града, който е дал на държавата и света безброй  бляскави спортисти. С изграждането на многофункционалната зала „Колодрума”, в която според официални данни бяха изразходвани почти 50 млн. лева, а според неофициални - 60 милиона, мнозина решиха, че оттук нататък едва ли могат да разчитат на нови инвестиции в спортна инфраструктура. Оказа се, че грешат - в мандата на Здравко Димитров, който, както е известно, е бивш спортист, започнаха да се реконструират изоставените стадиони, да се изграждат зали и игрища за близо 150 млн. лева. Част от тези обекти са пред завършване.  Екипът на Зико, както и неговите предшественици, обаче не успя да намери решение за стадион „Пловдив”, чиято реконструкция беше спряна през 1989 г., с идването на демокрацията и финансовата криза.

Бившият кмет Ральо Ралев отива на съд за търговия с влияние

Бившият кмет на район "Северен" Ральо Ралев отива на съд за търговия с влияние. Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу него 5 години след престъплението, също срещу Даниела В. - бивш началник на отдел в кметството, както и срещу Иван Делевски, собственик на фирма за сглобяеми къщи.  

Разходите на Община Пловдив набъбнаха с 92 млн. за година

Разходите на Община Пловдив за 2022 г. са в размер на 480,3 млн. лв. спрямо 388,1 млн. лв., похарчени предходната година. По този показател се нареждаме на второ място след Столична община, чиито разходи за миналата година са за 1,9 млрд. лв. Трети и четвърти в класацията са Варна и Бургас, съответно с разходи за 445 млн. лв. и  297 млн. лв. Разходите на тези четири общини представляват 30% от общите за страната, а само тези на Столична община - 18%. Данните са от Министерството на финансите, представени от Института за пазарна икономика.

Смолян подаде 65 проектни предложения за саниране на жилища

Община Смолян подаде 65 проектни предложения за включване в първия етап за обновяване на жилищни сгради по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - етап I“. Финансирането е по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост, съобщи Виолета Филипова от Община Смолян. Всички постъпили заявления от сдруженията на собствениците за участие в процедурата, придружени от доклади за енергийно и техническо обследване, са обработени и подадени в системата ИСУН 2020 в рамките на обявения краен срок. Проектните предложения са на обща стойност 68 668 462,96 лева и РЗП 208 580,88 кв. м жилищна площ.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?