Следвайте ни

Четете в „Марица“: Разбитият тротоар - запазена марка на Пловдив

viber icon

Новият брой на вестник "Марица", който ще излезе утре (11 януари), ще ви информира за актуалните събития в живота на Пловдив. Ето и най-интересните заглавия:

 

Всеки глас в Общинския съвет на светло, но след пандемията
От 1 януари  2021 г.  Общинският съвет е задължен да публикува  на сайта си как е гласувал всеки от съветниците по дневния ред. Това обаче е възможно само при електронно гласуване, което в момента няма как да се прилага в Пловдив.

Разбитият тротоар - запазена марка на Пловдив
Ако говорим за символите на Пловдив, наред с Античния театър и Римския стадион със сигурност трябва да включим в списъка и разбитите тротоари в града. Всяка година от общинския бюджет за улични ремонти изтичат милиони. От трошенето на парите обаче няма голям ефект. Пешеходните пространства в центъра са все така непроходими за майките с колички и инвалидите, а плочките - все по-криви.

Нинова чисти хора, защото иска да изтрие комплексите на БСП – интервю със социолога Андрей Райчев

Ковид леглата в болниците се изпразват
Епидемията от COVID-19 намали размаха си в Пловдивска област и свали напрежението в болниците. През последното денонощие бяха отчетени само 20 заразени, в събота те са били 44, а в петък - 73. Намалението на цифрите е и заради по-малкото направени тестове.  В повечето пловдивски болници обаче се забелязва спад на приетите пациенти с коронавирус.

Първи школски ремонт за 4 млн. лв. по "Региони в растеж"
Седем пловдивски професионални гимназии тази година най-сетне ще бъдат основно обновени след 3 г. сага със старта на ремонтите по Оперативна програма „Региони в растеж“. Сумата за общо 9 училища, включени в нея в Пловдивска област, е 11 581 000 лв., но в две ще има нов конкурс за изпълнител.

74 аутсорсинг компании в Пловдив дават работа на 7000 души
През 2019 година в Пловдив са работели 34 аутсорсинг компании, а още 40 имат офиси в града под тепетата. Това показват данните на последния годишен доклад на Българската аутсорсинг асоциация AIBEST, публикуван в края на миналата година. Сред основните положителни тенденции за града се отчита, че близо 122 хиляди души са между 20- и 44-годишна възраст, като освен тях под тепетата живеят близо 20 хиляди чужденци.

Ботев праща юноши в Дания, взима оттам още петима
Един или двама от младите играчи в Ботев ще бъде преотстъпен на второразредния датски Фремад Амагер. С идването при жълто-черните на новия собственик Антон Зингаревич ще бъдат установени тесни връзки с другия му клуб в Копенхаген. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

10.01.2021 | 21:55

Днес се навършват 23 години от голямата инфлация предизвикана от комунистите! Ще допуснем ли същите чарва да се додтапат до власт?

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?