2374

Четете в "Марица": Работници не харесват 1700 лева начална заплата

"Уикенд Марица" пристига с много интересни теми и специални интервюта. Ако искате да сте информирани, не го пропускайте:

Работници не харесват 1700 лева начална заплата

Служители, кандидатстващи по обява за работа, не харесаха 1700 лева заплата. За това разказа предприемач с фабрика край Пловдив. Шефът пуснал оферта, че търси работници на трудов договор с 8-часови смени и два почивни дни през уикенда. Длъжността включвала управление на машина без специална квалификация. Изисквала се единствено шофьорска книжка.

Още за  кризата на трудовия пазар и инфлацията четете в утрешния брой на „Марица”

Деца рискуват живота си с предизвикателства в TikTok

Данни от няколко проучвания в чужбина сочат, че социалните мрежи вече са опасност №1 за живота на малчуганите и тийнейджърите. Едва ли някой е предполагал, че ще се стигне до момент, в който TikTok, например, ще се превърне от развлечение в смъртна опасност. Дрогата, цигарите и алкохолът, които бяха най-големият страх на родителите допреди няколко години, вече изглеждат като забавна детска игра. Неслучайно тези три неща са по-надолу в класацията, касаеща опасностите при подрастващите.

Всичко за опасностите в социалните мрежи – в темата на „Марица”

За Родину, за Путина? Не, саможертвата вече не възбужда руснака

За Европейския съюз се задават месеци на изпитание, каквито не е преживявал от своето създаване. Този път новата Карибската криза не е на хиляди километри като онази през 1962-ра, която изправи на нокти Общността, а в самата Европа. И дори само това е повод за световна тревога, тъй като старата Европа, която се простира от нос Кабу да Рока до Урал на два пъти подпали света.

Нася  Кралевска, писателка  от САЩ: Днес берем гнилите плодове на прехода

Хората от близкия ми кръг са демократи, твърдо убедени, че България трябва да продължи по пътя в рамките на обединена Европа, в съюз с НАТО. Напълно споделям тази позиция и за мен са много тревожни опитите на някои партии и групировки да обърнат пътя на България в друга посока. Това е опасно за страната ни. Не смятам, че е реална опасността от преориентация на страната, но ме безпокои фактът, че поддръжниците на тези убеждения нарастват. Обяснявам си го с финансови обвързаности и с историческо невежество, казва в интервю за „Марица” Нася Кралевска.

Доц. Ангел Кунчев, главен държавен санитарен инспектор: Всички влизат много романтично в медицината, но системата доста бързо ги приземява

Никой не е мислел да прави кариера, но така се получи. В началото просто търсехме разпределение, където да сме заедно със съпругата, тъй като вече имахме брак. Тоест, да има две свободни места. Единствено ХЕИ-Хасково предложи такива. Съпругата постъпи като микробиолог, а аз като епидемиолог. Моята специалност не е популярна сред студентите. По-малко е залегнала в материала, остава настрана. Истината е, че става въпрос за изключително интересна специалност - тя е свързана с вирусология, бактериология, инфекциозни болести, много са. За да си добър епидемиолог, трябва да имаш дар и за чисто следователска работа,споделя в интервю за „Марица” доц. Кунчев.

Спасителите: Евакуирахме бедстващите с риск на живота си, докато водата прииждаше 

Влизахме в къщите заедно с пожарникарите. Водата ставаше все повече и повече, а хората - все по-уплашени, разказва подполк. Малешков. След като обходихме няколко къщи и изведохме хората от там, при поредната се изправихме пред ново предизвикателство - в къщата беше възрастна жена, останала сама, но ние не можехме да стигнем до нея. По улицата течеше буйна река, нивото и течението бяха заплашителни. Дворът бе пълен с вода, от улицата не можеше да се влезе. Свалихме една от нашите лодки, но тя също не можеше да стигне до къщата -нивото на водата в двора бе повече от два метра и стигаше почти до асмата, разказва подполковник Светослав Малешков.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Инан

Инан

25.09.2022 | 22:16

Такава заплата няма,във Пловдив във производството,всичко е лъжа.

Отговори
1 0
Коко

Коко

25.09.2022 | 15:54

Жена ми работи като подбор на персонал за голяма американска фирма. Такава заплата за обикновен работник в централна българия не съществува. Точка

Отговори
0 0
Стефан

Стефан

24.09.2022 | 07:33

А вие дето казвате че строителите несме доволни а вие колко пари взимате седяки на стола и си публикувате тем подобни начи щом то се оплаквам начи настигат а вие взимаме по 2500 или 3000 ами

Отговори
1 3
Трай бабо

Трай бабо

24.09.2022 | 07:57

Няма успяла медия без клевети и пропаганда.

Отговори
3 0
мисирка

мисирка

23.09.2022 | 22:13

А бе, много шорошоядска мъгла стана!

Отговори
4 4
Западняк

Западняк

23.09.2022 | 23:15

Много слепи мисирки със замъглени мозъци.

Отговори
7 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?