46
Следвайте ни

Четете в "Марица": Янев, Рашков и Денков остават в новия кабинет

viber icon

Най-интересното от новия брой на вестник "Марица":

Янев, Рашков и Денков остават в новия кабинет

Ще има преливане от служебното правителство в редовния кабинет, за който "Продължаваме промяната" вече получи подкрепа в аванс от "Демократична България" и "Има такъв народ". Очаква се при свикването на 47-ото Народно събрание Кирил Петков и Асен Василев да си осигурят мнозинство с гласовете и на депутатите от БСП. От "Продължаваме промяната" настояват, че ще договарят с бъдещите си партньори в управлението първо политики. От видеоизявление на Петков и Василев и думите на Даниел Лорер пред журналисти обаче става ясно, че вече има яснота и за хората, които ще реализират промяната.

Самият Лорер призна, че ще е кандидат за министър на външните работи. Почти сигурно е, че и акад. Николай Денков ще остане министър на образованието. Петков и Василев дадоха много висока оценка на сегашния премиер ген. Стефан Янев и силовия министър Бойко Рашков и не отрекоха, че двамата ще бъдат поканени в редовния кабинет като министри на отбраната и вътрешните работи. Ясно е още, че Кирил Петков ще е премиер, а Асен Василев - министър на финансите.

Раздвоението на БСП спрямо Радев може да разцепи партията - интервю с политолога Христо Панчугов

Политиката на Корнелия Нинова се ограничи в определена група хора, които ще продължат да си гласуват за БСП. Всички останали модерни социалдемократи обаче може да се прехвърлят другаде. Втората възможна хипотеза е да имаме временно разочарование сред избирателите на БСП, които може да бъдат върнати обратно в тази политика. Това е опит за разширяване около партията с ново лидерство и нова посока. В момента наблюдаваме по малко и от двете ​- имаме нови млади хора, мислещи по модерен начин, които мислят за солидарност, човешки прави. Именно те припознаха в лицето на Кирил Петков и Асен Василев някаква алтернатива.

Реставрират оръжия на тракийските воини от Старосел

Част от въоръжението на тракийските воини от Старосел, открито в Пейчова и Шивачева могила през 90-те години и началото на ХХI век, ще бъде реставрирано и експонирано. В същото време археолози и историци ще продължат задълбочено да изследват както предметите, така и двете могили край селото, в които са намерени. Това предвижда проект на Националния археологически институт с музей при БАН, част от който е провеждането на дарителска кампания за набирането на средства за реставрация и експозиция на някои от тези артефакти. Кампанията върви и в социалните мрежи.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?