Следвайте ни

Четете в Марица: Хранителни магазини не смогват с онлайн доставките

viber icon

Ето някои от по-интересните теми, които може да прочетете в новия брой на вестник "Марица":

 

Ядосахме ген. Мутафчийски с 19 заразени и слаби мерки

 

Недостатъчно твърди мерки срещу разпространението на коронавируса и 19 заразени в Пловдив ядосаха шефа на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. На брифинга вчера той скастри властите, като заяви, че Пловдив не е най-добрият пример за спазване на мерките срещу заразата.

 


Хранителни магазини не смогват с онлайн доставките


Хранителните магазини в Пловдив не смогват с онлайн доставките. За да се справят с увеличения брой поръчки при обявеното извънредно положение в страната, някои от тях направиха промени в начина на работа, като се отказаха от доставките до селата край Пловдив.

 


Поликлиниката на МВР сее опасни медицински отпадъци

 

Докато корифеите от Медицинския институт на МВР са част от екипа топ специалисти, разработващи тестовата програма за мониторинг на заболелите от COVID-19, поликлиниката на вътрешното министерство в Пловдив работи без договор за депониране на опасни биологични отпадъци. Лечебното заведение, чийто пациенти са полицаи, пожарникари и други служители под пагон, втора година изхвърля медицинския отпадък нерегламентирано.

 

 

И школите минават на дистанционно обучение 

 

И извънкласните форми минават на дистанционно обучение, след като забраната за тях се оказа по-строга дори от затварянето на училищата - да не се провеждат и след възстановяването на учебния процес.


От днес в 18 форми в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Пловдив (бившия Общински детски комплекс) занятията ще се провеждат от разстояние.

 

 

Ограничават работата на пазара в Асеновград


Със заповед на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев бе ограничено провеждането на традиционния пазар, който събира стотици асеновградчани и жители на населените места всеки четвъртък. Като друга превантивна мярка е предприето да не се допускат търговци от други градове и села да извършват дейност там. На пазара при засилени здравно-хигиенни условия работят търговските лица, които имат целогодишно присъствие.

 

 

Роми пренасят в рейса чували с отпадъци

 

Роми от селата на запад от Карлово идват всяка сутрин в града, за да ровят в контейнерите и се връщат обратно с чували, пълни с боклуци. Те пътуват по маршрута на жп линията от София, която поради ремонт на тунелите „Козница“ се обслужва от автобуси от фирми от страната

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

те сметките ще докдат и тогава ще видим дисциплината, кат загаснат тел

29.03.2020 | 23:47

гербажийский пинизи, тея няма да имат проблеми със сметките не след дълго...с по 10 бона заплати е лесно да изолираш

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?