Следвайте ни

Четете в „Марица“: Прокуратурата с нови разследвания за корупция във властта

viber icon

Бизнесът иска електронна трудова книжка

Да се въведе електронна трудова книжка, която да замести хартиената. За това апелираха от Българска стопанска камара /БСК/, предлагайки нужните нормативни промени. Целта е да се улеснят както работещите, така и работодателите. От една страна, ще отпадне сегашното ходене по мъките при загуба и унищожаване на трудовата книжка или липса на печати и подписи. Ще има възможност за по-добър контрол, което пък ще намали трудовоосигурителните измами.

Апелативният прокурор Тодор Деянов: Ще има нови разследвания за корупционни престъпления и най-вече по такива, които касаят длъжностни лица на високи постове. Гражданите очакват от нас бързо и ефективно правосъдие и ние сме длъжни да им го дадем, за да ни имат доверие. Бавното правосъдие е по-скоро липса на правосъдие.

Греда с трасето за пробива под Централна гара

Собственикът на "Хеброс бус" държи на каишка администрацията в преговорите за цената на два имота до автогара "Родопи". Транспортният бос поиска като разменна монета и общински терен до автогара "Юг". очакват се тежки преговори. Темата е отчуждаване на част от автогара "Родопи", която е собственост на транспортната фирма. Общината трябва да го придобие, за да осигури трасе за връзка с пробива под Централна гара.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Не че няма да се разбере

Не че няма да се разбере

28.09.2020 | 23:39

Напишете нещо и за протестиращата администрация, в работно време срещу президента. Кмета на район Източен и служители в община Пловдив.

Отговори
3 1
Да се знае и помни...!

Да се знае и помни...!

28.09.2020 | 22:11

Да се знае и от всички в това число и от прокуратурата! Бившия зам, кмет по вре ето на Чомаков, Ат. Славов вместо да запази терена на който сега е изградена автогара Родопи го предоставиха на Дошков! Там трябваше да премине трасето на южният обходен път! Той трябваше да направи връзка на пробива с надлез Родопи! На този терен имаше една барака в която се продаваха билети! Но както се казва Дошков даде едно копче а Чомаков и Славов зашиха на него един балтон! Общината да се справи с тези документи и да отчужди терена, който мисля че още е със статут на път! От тази далавера намаза и магазин Билла! Те също се възползваха от тези далавера с този имот!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?