46

Четете в "Марица": Програмата за чистия въздух - въздух под налягане

В утрешния брой на вестник "Марица" четете тези и много други интересни авторски теми, разработки и интервюта:

Властови оксиморон в Областната управа

Областният управител Йордан Иванов ще има нов екип тази седмица. В петък официално е освободена досегашната му заместничка Даниела Николова-Кършева. Очаква се още в сряда като зам. областен да встъпи в длъжност Лъчезар Бакърджиев от "Има такъв народ". Все още не е ясно кой ще е заместникът от квотата на "Продължаваме промяната". Според източници на "Марица" обаче вече е сигурно, че секретар на Областната управа ще е Минка Сърнешка от БСП.

Програмата за чистия въздух - въздух под налягане

Дните с опасно замърсяване на въздуха в Пловдив с фини прахови частици намаляват, но все още са далеч над допустимите според европейските стандарти и препоръките на Световната здравна организация 35 пъти годишно. Същата е ситуацията и с вредните газове. Щетите върху качеството на въздуха от човешките дейности са намалели основно заради промените в индустрията и отговорното поведение на бизнеса. В същото време Общината и държавата все така тупкат топката и чакат по-добри времена.

Само с икономически стимули няма да вдигнем раждаемостта

Това коментира в интервю за "Марица" доц. д-р Стоянка Черкезова. Защо 70 % от българите отиват в чужбина четете в утрешния брой на вестника.

Приоритетите на Общината - нови детски градини и мъки по старите проекти

Къде изтичат парите на пловдивските данъкоплатци четете в анализа на бившия зам.-кмет на Пловдив Александър Константинов.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пешо

пешо

24.01.2022 | 11:14

"щетите върху качеството на въздуха от човешките дейности са намалели основно заради промените в индустрията и отговорното поведение на бизнеса" да бяхте посочили кой е "авторът" на пасквилчето, да го питаме звездите ли му го говорят това, или "национално отговорният бизнес"? излиза, че замърсяването се появява ей така, от нищото... погледнете какви са нивата на замърсяване през лятото, когато битово отопление няма. после дращете глупости.

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?