44

Четете в "Марица": Продават за над 24 млн. лв. бившия Нармаг

Ето някои от по-интересните теми, които може да прочетете в новия брой на вестник "Марица":

 

Продават за над 24 млн. лв. бившия Нармаг                  

Eмблематична сграда на Главната улица, призната за архитектурен паметник на културата, влезе в списъка за продажби на частен съдебен изпълнител. В имота с адрес ул. „Княз Александър I“ № 11, в който при ремонт бяха открити ценни антични находки и артефакти от римско време, в момента се разполага търговски център Star Gallery. По времето на соца там се помещаваше Нармаг.

Перущица е шампион по неграмотни - всеки пети от младите не може да чете

Перущица е една от двете общини в България с най-високо ниво на неграмотност - 17,8% от децата  на възраст 9-18 г. и  19,3% от младежите между 20 и 29 г.  не могат да четат. Печалното първо място си поделя с Крушари в област Добрич. Това показват данните от одит на Сметната палата „Осигуряване на качеството на училищното образование“ за периода от 1 януари 2019 г.-30 юни 2023 г.      

Любомир Стефанов, политолог:  Партиите се чудят как да нарекат смокиновото си листо 

Очаквам ДПС да изкристализира, да стане по-отворено и прозрачно за общността; ПП ги чака съдбата на "Величие", ако не започнат бързо да създават структури по места; Има огромна нужда вляво да се появи политически субект или поне блок.

20% от пловдивчани живеят под линията на бедност            

Всеки трети жител на Пловдивска област е живял в мизерия през миналата година. Тогава  линията на бедност за региона e 575.50 лв. средномесечно на човек от домакинство. Под този праг е 20.9% от населението на областта, а почти една трета живеят в тежки материални лишения. Това сочат индикаторите за бедност и социално включване в Пловдив и региона за посочения период. Цифрите са предоставени от Териториално статистическо бюро Юг, което е част от НСИ.

Полицията пусна поръчката за паркинг върху сметището до КАТ

Обществената поръчка за изграждане на паркинг и ограда към него, който ще се ползва за задържани МПС, находящ се на ул. „Напредък“ до КАТ, е обявена от Областна дирекция на МВР - Пловдив. Тя е на стойност 91 хил. лева без ДДС, или 109 хил. лева, заедно с дължимия данък.

Баща: Лекарката в Марково отказа да прегледа 3-годишното ми дете        

Лекарката в с. Марково д-р Аргирова отказа да прегледа 3-годишната ми дъщеря, оплака се в „Марица“ Сашо Русев от местния Бевърли Хилс. Семейството е от селото, но джипито на фамилията е в Пловдив. Миналия четвъртък вечерта детето започнало да кашля силно и да се задъхва.

Софиянци изкупуват земята в Пловдивско, вдигат индустриални паркове                                  

Софиянци изкупуват хиляди декари земеделска земя в Пловдивска област. Целта е след комасиране и промяна на предназначението окрупнените терени да се превръщат в индустриални паркове. Върху тях обаче няма да се строят заводи, нито да се извършва каквато и да е производствена дейност. Това е записано в концепциите на инвеститора, внесени в Министерство на икономиката и индустрията, както и в РИОСВ Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?