3906

Четете в "Марица": Пробив! Първи телеком ще намаля цените при дефлация  

Най-интересното от новия брой на "Марица":

 

Пробив! Първи телеком ще намаля цените при дефлация  

                                                  
От последните дни на януари, когато първи от "Виваком", а после и от "Йетел", съобщиха, че заради инфлацията отново ще има индексация на договорите, гняв обхвана  обществото, а политиците яхнаха вълната, за да обследват дали това е законно. От 2025 г. един от операторите вече обяви, че ще въведе в договорите си и реципрочност за промяна на цените си при дефлация и ще ги намалява, ако националната статистика отчете годишно поевтиняване на живота.

 

Подлезът „Модър – Царевец“ вече е на финалната права


Подлезът "Модър-Царевец" вече е на финалната права. Строителите започнаха да монтират пътни знаци в участъка на ул. „Царевец“, а още в началото на март ще бъде положен и последен пласт асфалт. „Разчитаме на доброто време, за да завършим обекта навреме“, увери пред "Марица" инж. Цанко Драгиев, управител на фирмата „Драгиев и ко“, която изпълнява обекта. Срокът, поставен на строителите от Община Пловдив, е до края на март.

 

Ножицата в заплащането между мъжете и жените отново се отваря  


Напъните жените да изкарват същите пари като мъжете се оказва непостижима мисия. Това сочат данните на НСИ за разликите в заплащането на база пол за 2022 година. След като в няколко поредни години неравенството плавно намаляваше, след окончателното обработване на всички статистически показатели по сектори показва категорично, че тенденцията се е обърнала и мъжете вече получават средно с 12,6% повече, отколкото жените (докато за 2021 година този коефициент е бил 11,8 на сто).

 

Готвят поръчка заради изтърканите пешеходни пътеки      

    
Хоризонталната пътна маркировка в Пловдив е на изчезване, включително и на повечето от основните улици, особено в район „Южен”. Зебрите или са изтрити, или от години не са обновявани и тотално са заличени, включително по ул. „Димитър Талев”, където трафикът е един от най-интензивните, на ул. „Георги Икономов”, „Михалаки Георгиев”, „Акад. Петър Динеков”.   

 

Редят до Дондуковата градина извадени павета от бул. "Васил Априлов"   


Паважът, демонтиран при реконструкцията на бул. „Васил Априлов”, се завръща на ул. „Христо Г. Данов”. Каменната настилка се нарежда между сградата на EVN покрай Дондуковата градина до Дома на младоженците. Другият участък от улицата - между Римския стадион и EVN - си остава с асфалт. Ремонтът на бул. „Васил Априлов” е правен преди години, още в мандата на кмета Иван Тотев. Тогава от булеварда бяха извадени тонове павета.

 

Нотариуса успя да ядоса и адвокатите от Пловдив

                 
Пловдивските адвокати осъдиха мълчанието и бездействието на прокуратурата по случая с убития Мартин Божанов - Нотариуса. В публична позиция, заедно с адвокатските съвети във Варна, Видин, Плевен, Пазарджик и Смолян, те изразяват публичното си възмущение и нетърпимост срещу изнесените в последните две седмици данни за действието на кръговете около Нотариуса и Петьо Петров - Еврото и "пълното насрещно бездействие на прокуратурата на Република България".

 

Фирми около Пловдив се свиват в по-малки площи            

                   
Спадът в интереса към малки и средни площи в промишленото строителство отразява промените в икономическата ситуация в страната ни. Това посочват в анализите си брокерите от “Индустриални имоти”, партньори на BgSklad.bg за Пловдив и региона. От платформата посочват, че поддържането на високи стандарти в складовите пространства остава предизвикателство при спадащия интерес. Плановете за инвестиции в логистични центрове и производствени бази са несигурни към този момент поради настоящата икономическа обстановка.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
абе,

абе,

21.02.2024 | 09:46

Жълтурковци не се пише и изговаря намалЯ, а НАМАЛЯВА.

Отговори
1 0
Грузия

Грузия

21.02.2024 | 05:14

Защо вестник Марица трие всички коментари на гражданите за кмета Константин Димитров? Това ли е свобода на словото???!!!

Отговори
1 0
ryrty

ryrty

20.02.2024 | 23:13

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си------ https://shout.to/testa

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?