71

Четете в „Марица“: При толкова руски шпиони не бива да търпим повече Митрофанова! Говори д-р Пламен Николов

В последния ден на месец юни, "Марица" отново ви предлага интересни новини и любопитни четива - от горещите политически страсти в страната, до правилата в спорта. Вижте акцентите н новия брой.

 

Кирил Петков настъпи руска мина, гори за премиер

Кирил Петков настъпи руска мина и погреба шансовете си отново да бъде премиер. Това е резултатът от решението на министър-председателя в оставка да изгони 70 руски дипломати за шпионаж по данни на ДАНС. Този ход разгневи БСП, чийто лидер и вицепремиер Корнелия Нинова обвини Петков, че на своя глава и без да свика Министерски съвет, е предприел драстичната стъпка.

 

Асеновград със 155 дигитални услуги, в Пловдив са под 100

На местно ниво процесите по дигитализация на администрацията се движат сякаш с бавни стъпки. От 2021 година местната община е част от единния модел, като към настоящия момент за пловдивчани са достъпни близо 100 броя услуги през Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) на Държавна агенция електронно управление. Въпреки това други близо 60 електронни услуги, за които единната система дава възможност, все още не са активирани в Пловдив. За сравнение, няколко съседни общини се представят много по-добре. В малката Община "Марица" са активирани точно 130 услуги през единния портал, а Асеновград е абсолютен шампион в областта със 155 активни услуги през ССЕВ.

 

След 13 години оправдаха лекари за смърт на пациентка

Върх​овният касационен съд оправда пловдивските лекари д-р Борис Кузманов, племенник на бившата първа дама Антонина Стоянова, ​и д-р Христо Кунчев след 13-годишна съдебна сага. Те бяха обвинени за причиняване на смъртта на 77-годишната пациентка Елена Венкова поради незнание или немарливо изпълнение на професионално задължение.  Възрастната жена получила перитонит след гинекологична операция в клиника “Торакс”.   


При толкова руски шпиони не бива да търпим повече Митрофанова - интервю с д-р Пламен Николов от Атлантическия съвет

 


Слави, който предизвика децата да учат и в Ютюб


Знаете ли, че акулата се парализира за 10 минути, ако е обърната по гръб, защото се задейства определено място в мозъка й, което води до сковаване? Големият въпрос е как да я поставим в това положение, ако ни се изпречи насреща, докато си плуваме, шегува се Слави Панайотов. На 36 години пловдивчанинът е по-популярен и обичан - колкото любим учител, и дори повече. Канала му в Ютюб „The Clashers“ гледат над 1 милион души.

 


УЕФА изпразни от съдържание понятието "финансов феърплей"

УЕФА ще въведе нови финансови правила през следващия сезон. Време е да поговорим за новите правила. Една от най-добрите медии за футболната икономика - SwissRamble, формулира същността на промяната на прост език. Вече няма финансов феърплей. Новото наименование на нормите е "Правила за финансова стабилност".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Така шъ си говорим Бя

Така шъ си говорим Бя

29.06.2022 | 22:49

Яз съм Руски шпионин ама Киро Чифута ни мъ знае щото ми е ниска пенцията Ама съм бил във Българската Народна Армия и мога да стрелям със Калашник което е голям пенсионерски бонус за мен за разлика от Кирчо Простото и чифутската му компания която пък изобщо не е служила Тъ Така ще ги стрелям във челото между рогите чифутски

Отговори
3 6
Ларсен

Ларсен

30.06.2022 | 01:07

Кротко хахо! Не се изхвърляй защото ти ще бъдеш следващият. Такъв шут те чака, няма да усетиш как ще стигнеш до Сибир.

Отговори
5 1
Густо майна

Густо майна

29.06.2022 | 22:05

Мръсни комунистически отрепки изпълзяват от пещерите да защитават 70 шпиони. Но връщане назад за тях няма. Битият си е бит….

Отговори
5 9
пещерата

пещерата

29.06.2022 | 22:22

Bokluk, пукни от измислен Ковид!

Отговори
3 3
Спрете да четете и гледате

Спрете да четете и гледате

29.06.2022 | 21:51

всякакви медии,ще спите спокойно. Слагайте си адблокери на браузерите и така жълто-лайняните сайтове сами се покриват....

Отговори
5 1
Соросоядската пародия продължава

Соросоядската пародия продължава

29.06.2022 | 21:46

И толкова руски "шпиони" интересно, какво ли има да ви шпионират?

Отговори
9 7
Сигурно е

Сигурно е

29.06.2022 | 21:44

И в Американското има шпиони и не само там,но киро с пяна на уста съска срещу руски дипломати. Между другото ,акта не е законен,ако не се подпише от външен министър. Май и в прокуратурата не са уведомени за шпионска дейност. Магарица спрете с платената си антируска риторика.

Отговори
5 7
Ким Филби

Ким Филби

29.06.2022 | 21:42

Кьде са Американските и Британските шпиони !!!!???????!?!?! Дьржат Ви на кьм повод сьщите !!!! А Вие - Като палаши сте отворили усти и чакате лакомство от тях !!!!!

Отговори
8 7
А турски шпионини нямаме ли?

А турски шпионини нямаме ли?

29.06.2022 | 21:19

Полудяването вече е пълно.Сигурно ще да е от жегите

Отговори
9 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?