Следвайте ни

Четете в "Марица": Преброителите нямат работа в дома ви, не ги пускайте, ако не искате

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" четете тези и много други интересни авторски разработки:

Преброителите нямат работа в дома ви, не ги пускайте, ако не искате


Масовото преброяване на българите започна вчера точно в полунощ. Много хора обаче се притесняват от домашните посещения на анкетьорите. Визитите по къщи и апартаменти са част от втория етап на преброяването - от 18 септември до 2 октомври, при условие  че самият процес не е осъществен онлайн. Жителите на града и областта се боят, че преброяването ще активизира измамници и крадци, които ще използват ситуацията, за да реализират лошите си намерения, представяйки се за преброители. Основателни ли са обаче притесненията им?


Страшна ли е инфлацията и защо дойде


В десетилетието между 2010 и 2020 г. свикнахме на относително бавен ръст на потребителските цени, особено в сравнение с бързото повишаване на заплатите и доходите като цяло. През последните няколко месеца отчетливо високият темп на нарастване на цените обаче върна темата на преден план. Промяната е движена от няколко взаимнообвързани фактори - цените на суровините, „отложената инфлация“ и политиката на централните банки.

 

 

Интервю: Депутатът Николай Хаджигенов от ИБГНИ: Коалицията ни с Мая и Дончева приключи, министерската партия ми допада

 


Общинското ФБР подхвана строежи за мръсен въздух


Пловдивският инспекторат, наричан още общинското ФБР, започна проверки на строителите обекти с цел да не допускат замърсяване на въздуха. Чести са случаите, когато камионите излизат, без да измият гумите, и разнасят кал, повишавайки съдържанието на фини прахови частици.


Втори възрастен изчезна мистериозно


Още един възрастен човек е изчезнал в населено място, а близките му обявиха, че го търсят, и помолиха хората за помощ и информация за него, ако го забележат. Издирваният е 88-годишният Ангел Гаджев от Мокрище. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Българина

Българина

08.09.2021 | 05:32

Преди много, много години като студент се писах преброител. Гоу'емо шоу беше. На много места ме канеха на ракия и салата, както си му е реда. На други - загорели булки не ме пускаха да си ходя(то не че се и дърпах де). Всеки втори ден се прибирах вкъщи призори...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?