46

Четете в "Марица" - Правят карта на опасните дупки по пътищата

Вижте най-интересното от утрешния брой на вестник "Марица":

Джипита лекуват на сляпо заради спор между министър и Касата

Общопрактикуващите лекари отново са поставени в ситуация между чука и наковалнята. Те са принудени да лекуват на сляпо, защото нямат пълен информационен достъп до данните за пациентите им в е-системата. Причината е, че Министерството на здравеопазването и управителят на НЗОК не намират общ език и всеки не дава достъп на другия до изградената от него електронна информационна система

Висш чиновник на протест срещу себе си, организиран от жена му

Българските абсурди нямат край. Висш чиновник се появи в работното си време вчера на протест, приличащ на  партийно мероприятие, по казус, забъркан пар екселанс от ведомството, което сам оглавява.

Г-н Петър Петров дойде на място и обяви, че е срещу бутането на старата и опасна сграда на бул. „Христо Ботев” в Пловдив, за чието събаряне собствениците имат издадена заповед от Общината. Имало нещо нередно при промяната в ПУП-а за имота, а и унищожаването на сградата не било морално.

Всичко по темата за Тютюневия град четете в „Марица”.

Писаха за приятелството на матурата, а трябваше за съмненията

Зрелостници се опитаха да избягат презглава от одата „Паисий“ от „Епопея на забравените“  на Иван Вазов на поправката на матурата по български език и литература. Много сложно им се видя да напишат интерпретативно съчинение на тема „Слово и памет“, опирайки се на литературното произведение. 

Правят карта на опасните дупки по пътищата

Пловдивска област е печален шампион в черната статистика за най-много тежки произшествия с пострадали хора за 2021 г., следвана от областите София-град, Варна и Бургас.

Цветан Цветанов: Брюксел и Турция държат ключа за мигрантския поток

Парите са основното, което всъщност провокира и генерира този миграционен поток. И се търсят най-слабите места. Същевременно се възползват и от нестабилността във вътрешнополитически план, и от нарушената комуникация, която може би в момента е и с Турция. Знаем, че в периода, когато имаше миграционни потоци, и с Арабската пролет, и след това, което се случи през 2015 г., всъщност имахме едни интензивни контакти с Турция. В общи линии ЕС подкрепяше подобни двустранни комуникации, които даваха и съответния видим резултат, казва бившият вицеприемиер и  министър на вътрешните работи в интервю за „Марица”.

Симеон Алексиев и Керана влизат във филм на Стивън Симпсън

Звездата на Драматичния театър Симеон Алексиев и певицата от известната формация „Керана и космонавтите” ще са звездите във филма „Ретроспект” на британския режисьор Стивън Люис Симпсън. Историята се развива около бивш оперативен агент, убеден, че чужденец, който е негов съсед, е отговорен за изчезването на пътешественик в страната. Това ще е първият от двата филма, които той планира за Пловдив.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Христо Иванов

Христо Иванов

26.08.2022 | 00:52

Вместо карта на България една голяма дупка. (Световната карта де).

Отговори
0 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

25.08.2022 | 20:51

МАРИЦА то ВИЕ сте НОМЕР 1

Отговори
1 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?