2374

Четете в "Марица": Правителство на малцинството или нови избори. Говори Христо Панчугов

Средата на седмицата няма да ви е скучна, ако предпочетете за компания със сутрешното кафе регионалния информационен лидер "Марица". Ето и някои от акцентите:
 

Извънредно положение в Пловдив заради коритото на Марица

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви частично извънредно положение заради състоянието на река Марица. Целта е да се намери бърза писта за почистването на коритото. От години то е затлачено от растителност и наносни образувания, което намалява неговата водопроводимост. Специалистите от години предупреждават, че водата подкопава основите на мостовете. При порой или висока вълна има реална опасност реката да излезе от коритото и да предизвика голямо бедствие.   

Стартира пробивът до Водната палата

Строителството на пробив до Водната палата стартира днес с първа копка. Тя е насрочена за днес в 11 часа от източната страна на кръстовището на  бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица-юг“. Още с началото на реконструкцията този участък от бул. „Марица-юг“ ще бъде затворен за движение.

Прогонените от Войводиново роми осъдиха държавата в Страсбург

България ще трябва да плати 109 000 евро на семействата, останали без покрив, при премахването на незаконни постройки в пловдивското село Войводиново. Това реши Европейският съд по правата на човека. Според магистратите в Страсбург  българските власти са нарушили правото на личен и семеен живот (чл. 8 от Европейската конвенция за правата на човека) и на недискриминация (чл. 14 във връзка с чл. 8 от Конвенцията) на ромите. Припомняме, че в началото на 2019 г. няколко семейства бяха прогонени от Войводиново след възникнало напрежение в селото. Това стана с обединените усилия на местните власти и представители на правителството. 56 от ромите са жалбоподатели по излязлото вчера решение.

Няма възможни коалиции. Правителство на малцинството или нови избори  - интервю с политолога Христо Панчугов

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Ilian Vassilev

Ilian Vassilev

04.10.2022 | 22:15

Ilian Vassilev Точно отговорникът за войната в Украйна Борисов ще гради правителство на евроатлантическа основа за да помага на Украйна? Къде беше евроатлантика Пленвелиев да вкара малко разум у Борисов когато се договориха с Решетников и Бабаков да предадат интересите на България? Къде бяха всичките тези ГЕРБ юнаци, когато България загуби близо милион души по време на тяхното управление … родната ни инфлация има съществен компонент пленените институции и корупцията, чийто жив паметник е именно Борисов?И как точно ще прави съдебна реформа, без да махне Гешев? Сега ПП и ДБ да ги забрави.И БСП ще трябва да забрави след днешните интервенции.И да не се прави на “дръж ми шапката”, по отношение на гласовете на Възраждане, след те са изцяло негов проект … Все пак и демагогията трябва да има някакъв предел, нали?

Отговори
5 0
Една от Телевизиите на Ген.Петреас

Една от Телевизиите на Ген.Петреас

04.10.2022 | 21:49

Дима Дава само военни и полицейски с измислени сюжет и несьществуващи герои , но с брилянтна визия !!!! Не е лошо да направят някой филм за артиста Зеленски !

Отговори
2 3
нон сенс

нон сенс

04.10.2022 | 21:30

А има ли "мнозинство"/ 50 % плюс един депуатат/ в този цирк /парламент/ ?????????

Отговори
2 1
Спокоен

Спокоен

04.10.2022 | 21:35

Има - Коалиция ГаZZпром! Ама...не им стиска да управляват...

Отговори
3 4
Сложихме ред в хаоса!

Сложихме ред в хаоса!

04.10.2022 | 21:29

От утре чакам бензинецът да падне с левче. Нъл тъй другаре?

Отговори
8 2
Бивш комунист сега гербер

Бивш комунист сега гербер

04.10.2022 | 21:27

Как няма мнозинство за правителство, напротив имаме желязно мнозинство. Герб ДПС Възраждане и Възход сме бетон, защо свалихме Киро ако ще му се молим сега, ето това не разбирам.

Отговори
5 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?