1939
Следвайте ни

Четете в „Марица“: Поръчваш подарък сега, за да дойде през декември

viber icon

Най-интересното, което ви очаква утре в новия брой на вестник "Марица"

Коледна треска: Поръчваш подарък сега, за да дойде през декември
Лудницата за коледни подаръци за най-малките започва. И двата големи хипермаркета за детски стоки обявиха дните с намаления - в "Хиполенд" трескавото пазаруване ще е на 12 и 13 ноември (петък и събота), а в "Комсед" шопингът ще е тридневен - от петък до неделя. Онлайн магазинът на промоция обаче отваря с 2 часа по-рано - в 22 часа, на 11 ноември. Надцакването е факт от няколко години. 

Пускат ни крадци на пароли в телефона и лаптопа
Пандемията се превърна в епохата на киберпрестъпниците. Коронавирусът и мерките за борбата с нея значително подпомогнаха измамниците в нета и им осигуриха „зелен коридор“. Те непрекъснато измислят нови трикове, а броят на ужилените расте лавинообразно през последните месеци.   

Чисти ли са сметките в градския транспорт
Работната група, назначена със заповед на кмета Здравко Димитров да провери дали са чисти сметките за разплащане в градския транспорт, вече е готова с доклад. Градоначалникът беше дал срок до 10 ноември специалистите от вътрешноведомствения контрол на Община Пловдив да проверят има ли нарушения при изплащането на субсидиите и компенсациите на транспортните фирми. 

Без тапи на бул. "Христо Ботев"
Ремонтът на северното платно на  бул. „Христо Ботев” приключва за радост на шофьорите и пътниците, които от няколко месеца пътуват в една колона, чакайки в адски задръствания. Участъкът от ул. „Кавала” до кръстовището при Стоматологичния факултет беше завършен днес, след като строителите положиха последен пласт асфалт.

Монтираха 400 кг стъкла за аквариумите в музея
Дебели и високотехнологични стъкла бяха монтирани с големи усилия на стените на новите аквариуми на Регионалния природонаучен музей в Пловдив. Те са изработени по поръчка в Чехия. Новите аквариуми са с обем 10 000 и 12 000 литра, а посетителите ще могат да видят в тях акули, скатове и други едри и екзотични морски обитатели.

Укрепват свлачището над Храбрино, заплашило да откъсне четири села
Теренът около свлачището на изхода на Храбрино вече е разчистен и предстои укрепването му. Багер работеше на място, видя екип на "Марица". Ремонтът ще обхване един от възловите  участъци, през които минава целият трафик за родопските села Дедово, Бойково, Ситово и Лилково.

По-рано на училище, за да има време за тест
Докато чакат тестовете за Пловдивска област, за да започне връщането в клас на учениците от начален етап, директори прекрояват учебния график - така че да има време за изследването сутрин. Някои възнамеряват да събират децата още в 7,30 ч. сутринта - половин час преди началото на занятията, за да не се отнема време от първия учебен час. Учителите без зелен сертификат пък ще се тестват още в 7 сутринта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?