Следвайте ни

Четете в „Марица“: Половината безработни в Пловдивско без право на обезщетение

viber icon

В петък, деня на майстора, от „Марица“ отново сме ви приготвили интересни и любопитни четива. Ето по-интересните акценти:

 

Цацаров иска близо 2 млн. от бивш архитект на Пловдив и ятак на Ветко

Оглавяваната от бившия главен прокурор Сотир Цацаров Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) поиска да сложи ръка върху имущество за 5 263 000 лева. В част от сумата са включени и 13 недвижими имота и 15 автомобила, съобщиха от Антикорупционната комисия. Две от мишените на комисията на Цацаров са свързани с Пловдив, като от тях се търсят близо 2 млн. лева.  

 

Реваншизмът е идиотщина, важно е да се намали купеният вот – интервю със социолога Андрей Райчев

 

Половината безработни в Пловдивско без право на обезщетение

Половината от безработните в област Пловдив не са имали право да получат обезщетение от държавата, след като са останали без препитание. Профилът на неработещите е пловдивчанин със средно образование на възраст между 35 и 49 г. По-голямата част от тях са жени.  От малко над 17 000 неработещи, регистрирани в Бюрото по труда, над 8000 са взели обезщетение, сочат данните на Националния осигурителен институт. На останалите не са се изплащали пари.

 

571 деца без място в детска градина

571 деца не са приети в детските градини в Пловдив на първо класиране. То е основното за малчуганите, които тази година навършват 3 г. и ще постъпят в първа група наесен. Така извън списъците се оказват даже повече деца от миналата пролет, когато неприетите на първи тур бяха 441, а дефицитът наложи драстично раздуване на групите. Тогава с решение на Общинския съвет лимитът достигна чак 30 малчугани, а това предизвика ропот  и от родители, и от педагози - заради по-трудното обгрижване.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?