71

Четете в "Марица": Политиците ни нямат въображение да погледнат отвъд носовете си! Говори Георги Киряков

Най-интересното от новия брой на "Марица".

Иван Тотев: Търсим истински лидер за кмет на Пловдив  

Мандатът на Здравко Димитров не е най-добрият за Пловдив. Грешно дефинирани проблеми и приоритети доведоха до дистанцирането на ГЕРБ от Здравко Димитров. Тази оценка направи бившият градоначалник Иван Тотев пред журналисти. Това стана минути, след като Тотев бе част от официалните гости на старта на реконструкцията на Дондуковата градина и стоеше рамо до рамо със Здравко Димитров.

Тотев настоя, че Пловдив има нужда от ново лидерство и в ГЕРБ са мобилизирани да го осигурят на града. Не е задължително кандидатът за кмет да е от ГЕРБ, изненадващо анонсира Тотев.

"Вече има такава кандидатура в лицето на Манол Пейков. Гледаме на нея сериозно и ще отговорим подобаващо", обясни Тотев. 

 

Георги Киряков, политолог:

Политиците ни нямат въображение да погледнат отвъд носовете си

Не мога да разбера защо един и същи филм го гледаме през 6 месеца - не ни харесва и продължаваме да го гледаме! Същият дебат бе и след предишните избори. По същия начин - пак не можа да се избере от първия път председател на Народното събрание - човек, предложен от ГЕРБ. Говори се за някакви компромиси, за някакви ротации… Това аз го оприличавам на политическо безумие. Публиката не е харесала този филм, сега <210> се предлага отново със същите режисьори и сценаристи. Това коментира за „Марица“ политологът Георги Киряков. 

Кабинет е възможен, ако Гешев не бе разменна монета за ПП и ДБ.

Проблемът е, че Бойко Борисов предлага всичко на всички.

Президентът няма да тупка топката нови 6 месеца, обясни политологът. 

 

На Великден Злати ще се помоли за хората, които й помогнаха да оцелее

В "Пълмед" спасиха момиче от приюта за бездомни

 

24-годишната Злати от приюта за бездомни на ул. „Радко Димитриев“ в Пловдив едва не загубила живота си заради неплатени здравни осигуровки. 

В началото на месеца момичето започнало да чувства силни болки в корема. Препращали я от кабинет в кабинет с различни диагнози, но отказали да я приемат, докато не си плати осигуровките. 

Директорът на приюта откарал Злати с колата си в Пълмед, където веднага я оперирали – оказало се, че е с възпален апендикс пред спукване. 

Злати благодари на лекарите и на колегите си от Социален патронаж, които внесли липсващите й осигуровки.  

 

Касата и Лекарският съюз на нож заради готвения лимит

Въвеждат норматив от поне 15 минути за преглед при джипи

Поне 15 минути да продължава прегледът при личния лекар като гаранция за качествена медицинска услуга. Това е заложено в проекта за нов рамков договор между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз.

Предложението предстои да се обсъжда, но вече предизвика гневни реакции на общопрактикуващи лекари. Според тях въвеждането на подобно ограничение ще доведе до по-големи опашки пред кабинетите. 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Бай Стоян Дебелия

Бай Стоян Дебелия

13.04.2023 | 07:59

Тотев и ГЕРБ щели да предложат лидер за Пловдив?? Хахаха. Ама Пловдив от много време показва че не ви иска нито меда, нито жилото, камо ли лидерът ви. Тотев ти си минало, още не знаеш.

Отговори
2 0
Спокоен

Спокоен

12.04.2023 | 22:11

Няма такова нещо като "Политиците НИ"!!! Не слагайте в общия кюп всичките!

Отговори
2 1
Западняк

Западняк

13.04.2023 | 01:55

О ДА!!! Всичките са един дол дренки: некадърни, крадливи, лъжливи, търсещи собствено обогатяване.

Отговори
1 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?