Следвайте ни

Четете в "Марица": Подземен тунел топи трафика по "Гладстон"

viber icon

В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните интересни теми:

РЗИ изнемогва да издирва заразени и контактни

Докато епидемията от коронавирус поставя все по-стряскащи рекорди у нас, издирването навреме на заразените и контактните с тях се превръща в непосилна мисия. На хартия контролът е грижа на здравните инспекции, които могат да разчитат и на съдействието на полицията за спазването на карантината и предписаните мерки. На практика обаче малобройните служители на РЗИ не смогват да се справят с лавината от новозаразени.  В Пловдив те се движат между 200 и 400 души.

 Следенето на телефони на карантинирани е незаконно

Конституционният съд обяви следенето на телефоните на карантинирани по време на пандемията за незаконно. Решението е взето с 10 гласа, а съдиите Павлина Панова и Анастас Анастасов са останали на особено мнение, сочи справка в сайта на институцията. Така отпада възможността на службите да проследяват мобилните на хора, които не спазват задължителната карантина и изолация. 

Сега е моментът Пловдив да осигури развитието си с изгоден заем.

Това заяви в интревю за "Марица" бившият зам.-кмет по финанси на Пловдив Илия Кирчев. Какво каза още финансистът чете в утрешния брой на "Марица"

ГЕРБ с пълна подкрепа за линеен ускорител в КОЦ

Съветниците от ГЕРБ ще подкрепят на днешната сесия предложението на зам.-кмета Тодор Чонов за доставка и монтаж на линеен ускорител ново поколение за лечение на пациентите в КОЦ - Пловдив. Това съобщи за „Марица” председателят на най-голямата група в местния парламент Йордан Илиев. 

Подземен тунел топи трафика по „Гладстон“

Един нов тунел между подлеза под пощата и кръстовището на бул. „В. Априлов“ и „Пещерско шосе“ ще реши много повече проблеми - вместо да бутаме сгради, за да разширим „Гладстон“. Това предлага експертът по градско планиране и комуникации инж. Желю Желев с уточнението, че новото трасе няма да има връзка с бул. „Руски“. 

Инженерът повдига темата по повод на споровете, които възникнаха заради планираното разширение на ул. "Гладстон" от бул. "Руски" до подлеза под Централна поща 

Пловдивчанка съблече родния хайлайф 

Пловдивчанката Татяна Иванова съблече родните ВИП ​красавици и сбъдна мъжките мечти. Бизнес дамата, която не им отстъпва по хубост и тази година стана Lady Bulgaria Universe, е представител на световен бранд бельо за България и Румъния и това е причината някои момичета от хайлайфа в България да й се доверят, да се разголят и да покажат прелести, прикрити от ефирните​ маркови одежди. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?