Следвайте ни

Четете в "Марица" - Пловдивските вузове лидери в 10 професионални направления

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" ще откриете много интересни авторски теми и разработки. Ето някои от тях:

 

Джигитите в Пловдив бутнаха шефа на КАТ

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов изненадващо освободи вчера от шефския пост началника на сектор „Пътна полиция“ Пловдив гл. инспектор Димитър Димитров. „Обезглавяването“ на КАТ е станало по предложение на директора на Областната дирекцията на МВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Според него мотивите му за кадровата промяна са слабата организация на работата във ведомството до Руския пазар и високият брой катастрофи и загинали при ПТП в областта. 

 

Пловдивските вузове лидери в 10 професионални направления

Пловдивските висши училища са лидер в 10 професионални направления, сочат данните на Националната рейтингова система. Това е леко отстъпление спрямо миналата година, когато бяха първенци в 12 области.

Според актуалните данни Аграрният университет предава първенството в „Растениевъдство” на Лесотехническия университет, а ПУ - по „Теория и управление на образованието” на СУ „Св. Климент Охридски”.

 

УХТ замрази скумрия в камера с ултразвук 

Първата камера за акустично замразяване на храна AEF (Acoustic Extra Freezing), която е произведена в Пловдив, започна тестове в Университета по хранителни технологии. В рамките на месец устройството ще бъде изпробвано с различни хранителни продукти и в различни режими. 

 

Студентите с 6000 по-малко, но повече остават в родината

Студентите са намалели с 6000 за година, но се увеличават оставащите да работят тук, показва новият рейтинг на висшите училища в България.

Делът на регистрираните безработни сред завършилите през последните 5 г. години български вузове спада до 2,2% при 2,44 през 2018 г. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?