Следвайте ни

Четете в „Марица“: Пловдивските учители се дърпат за ваксините  

viber icon

Плащаме с час повече за синя зона 

Работното време на синята зона се удължава с един час от четвъртък, 14 януари. Това означава, че ще плащаме за престой от 8,30 до 18,30 часа, а не до 17,30 часа. Решението беше взето в края на миналата година от Общинския съвет по предложение на администрацията.

Хазяйка е най-бързият данъкоплатец в Пловдив 

Най-съвестният данъкоплатец в Пловдив отново се оказа жена. Още рано сутринта в първия ден на данъчната кампания вчера и въпреки непрестанния дъжд, пенсионерка дойде на гише в ТД на НАП. Тя подаде данъчната си декларация на хартия. Жената отдава имот под наем и чинно е отчела приходите от тази дейност за 2020 г.

Пловдивските учители се дърпат за ваксините  

Въпреки риска да пипнат коронавирус докато са в класните стаи, повечето учители в Пловдивско нямат вяра на ваксините срещу COVID-19. Това сочат резултатите от направените по настояване на МОН списъци. Едва 16,49% от заетите в системата на предучилищното и училищното образование в областта искат да се имунизират.

3D навигация вместо рентген при премахване на аритмия 

За пръв път в България без използване на рентген специалистите от Отделението по инвазивна кардиология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив приложиха електрофизиологично изследване и катетърна аблация. Иновативният метод щади сърдечноболните от йонизиращата радиация на рентгеновото облъчване. 

Проверяват крематориума за черен ковид пушек 

Районна прокуратура в Пловдив разследва крематориума на Рогошко шосе за извършени престъпления против околната среда. От държавното обвинение се самосезираха след излъчен репортаж по една от телевизиите и изпратиха на проверка служители на „Икономическа полиция“. 

Академик взе американски плеймейкър от Исландия

Баскетболният Академик Пловдив привлече нов плеймейкър преди важните битки в НБЛ и Балканска лига. От сряда към заниманията на студентите ще се присъедини 27-годишният Джахи Карсън. Американецът е роден на 31 август 1993 година във Финикс, Аризона. Висок е 180 см и тежи 86 кг. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ТОВА Е ИСТИНАТА....

ТОВА Е ИСТИНАТА....

12.01.2021 | 12:48

УЧИТЕЛ ТОВА ВЕЧЕ ГО НЯМА В ТАЯ ДЪРЖАВА....УЧИТЕЛ ИМАШЕ ДО ДЕМОКРАЦИЯТА . СЕГА КЬОРАВО И САКАТО Е УЧИТЕЛ....УЧИТЕЛ Е ОНЗИ КОЙТО ПОЗНАВА ВСЕКИ СВОЙ УЧЕНИК НЕ САМО ПЕТИМА ОТ КЛАСА....УЧИТЕЛ Е ОНЗИ КОЙТО Е ТРЪГНАЛ ОТ РОДОПСКАТА МАХАЛА ПО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ОТ ТАМ КЪДЕТО ДЕЦАТА НЕ ЗНАЯТ ДАЖЕ БЪЛГАРСКИ И СТАВАТ СВЕТОВНИ УЧЕНИ..... СЛЕД КАТО СА БИЛИ УВЛЕЧЕНИ И УЧЕНИ С ЛЮБОВ ОТ ТЕЗИ УЧИТЕЛИ ПО ПРИЗВАНИЕ.УЧИТЕЛЯ БЕ СВЕТЛИНАТА ПРОЗОРЕЦА КЪМ СВЕТА... УЧИТЕЛЯ БЕ УВАЖАВАН И ОТ РОДИТЕЛИТЕ И ОТ ДЕЦАТА .....ТОЙ БЕШЕ НА ПИЕДЕСТАЛ....СЕГА ИМАМЕ ПРОФЕСИЯ ПО КЛАСИФИКАТОРА..... ЗА ТОВА УЧИТЕЛИТЕ БЯХА УВАЖАВАНИ ЗАЩОТО ОТКРИВАХ ЗА ДЕЦАТА СВЕТА...ЗА ТОВА ЗАЩОТО ПОЛУЧАВАХА ОТ ТЯХ НАИСТИНА ЗНАНИЯ....СЕГА КОЙ ЧУЛ ЧУЛ КОЙ ВИДЯЛ ВИДЯЛ КОЙ РАЗБРАЛ РАЗБРАЛ . ХАЙДЕ ХЕРЛИЯ ДА Е 30% ОТ НАС ЗА ВАС.... НЕГРАМОТНИ ДЕЦА ДЕЦА ЗА КОИТО УЧЕНИЕТО НЕ ЗНАЧИ НИЩО ДАЖЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ИНКВИЗИЦИЯ ПРИ СЕГАШНИТЕ И НЕ САМО УСЛОВИЯ...... ГУШИТЕ НА ДАСКАЛИТЕ ОТ ЧАСТНИ УРОЦИ СТИГНАХА ДО ЗЕМЯТА....ЗАЩОТО ДРУГОТО УЧЕНИЕ ТОВА КОЕТО ТЯБВА ДА БЪДЕ СИ Е ЖИВ ОНАНИЗЪМ... .50 ЛВ НА ЧАСТЕН УРОК ЗА 45 МИНУТИ... ДОБРЕ ЛИ Е ? ЩО НИ ТРЯБВА ДА ГИ УЧИМ ?!? ДА НИ ИЗЯДАТ ХЛЯБА ЛИ??? И СЕГА РОДИТЕЛИТЕ СТАНАХА ОСВЕН РАБОТЕЩИ ПО СВОИТЕ ПРОФЕСИИ И ПО ВТОРИ ТРУДОВ ДОГОВОР УЧИТЕЛ НЕ В ЗАНИМАЛНЯ А ОСНОВНО ОБУЧАВАЩ....И ТРЕТО РАБОТОДАТЕЛИ НА РАЗНИ ГЛЕДАКИ И БАЯЧКИ ЗАЩОТО ТЕЗИ ДЕЦА ТРЯБВА ДА СА ПРИБРАНИ....ДОКАТО РОДИТЕЛЯ СЕ ГЪРЧИ ДА ИЗКАРА ЗАПЛАТАТ НА УЧИТЕЛЯ ......И ДА МУ ОСИГУРИ И 30%???!?! УВЕЛИЧЕНИЕ..............

Отговори
1 2
Родител

Родител

12.01.2021 | 09:56

Ваксинирането е ДОБРОВОЛНО .А заплатите в БГ са АФРИКАНСКИ.

Отговори
0 0
Трафик

Трафик

11.01.2021 | 23:22

А за заплатите с 30%не се дърпат?!?! Родителите се изприщиха да търчат на работа, да търсят гледачки, да им плащат, да учат с децата си.... Абе пенкелер работа. Скоро една патка някакъв зам министър май се изтреска умно, видите ли сега родителите се сблъскали с работата на учителите???!!! А учителите кога ще се сблъскат с работата на родителите??? По тъпо изказване здраве му кажи?!?! Никакви увеличения на заплати до края на пандемия та.... Сега тези 30% да се дават на ридителите които се чудят как да се справят със своята работа и с чуждата, на учителите!!!!

Отговори
2 5
7536987

7536987

12.01.2021 | 21:10

Що? Възпитанието не е ли работа на родителите? Учителите също имат деца, родители и семейства. Колко други работят home office, но това не се вижда. Важното е да противопоставяме едни на други. По =лесно е. Разделяй и владей!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?